Hyppää sisältöön

Sipilä lähestyi maakuntalehtiä kirjeellä: Vaasassa säilyy varsin laaja päivystys

Pääministeri Juha Sipilän sairaalapäivystystä koskeva kirje on julkaistu pohjalaisissa maakuntalehdissä Pohjalaisessa, Ilkassa ja Vasabladetissa.

Pääministeri Sipilän näkemykset päivystysuudistuksen vaikutuksista Pohjanmaalla ovat esillä maakuntalehtien mielipidesivuilla. Kuva: Elina Kaakinen / Yle

Pääministeri Juha Sipilä lupaa pohjalaisille maakuntalehdille lähettämässään kirjeessä, että Vaasan keskussairaalassa säilyy nykyisen tasoinen erikoissairaanhoidon päivystys.

– Vaasassa siis jatkuu 10 erikoisalan ympärivuorokautinen päivystys. Joitain suunniteltuja erittäin vaativia leikkauksia voidaan tehdä tulevaisuudessa muualla, mikä tarkentuu myöhemmin valtioneuvoston asetuksella, kirjoittaa Sipilä.

Pääministerin kirje on julkaistu Pohjalaisessa yleisönosastossa, Vasabladetissa keskusteluartikkelina ja Ilkassa kolumnina.

Sipilä viestittää kirjoituksellaan lehtien lukijoille, että sote-uudistus ja päivystyslaki eivät saa vaarantaa palveluiden saamista ruotsin kielellä.

– Ruotsin kielen asema ja kaksikielinen Suomi ovat erittäin tärkeitä - myös minulle henkilökohtaisesti, kirjoittaa Sipilä.

Laaja ja ympärivuorokautinen päivystys keskitetään hallituksen esityksen mukaan kahteentoista keskussairaalaan. Vaasan seudulla on voimakkaasti ajettu kahdentoista keskussairaalan mallin sijaan 12+1-mallia, jossa laaja päivystys olisi jäänyt myös Vaasaan.

Pohjanmaalla on kannettu erityistä huolta alueen ruotsinkielisen väestön kielellisistä perusoikeuksista, kun päivystystä siirretään Seinäjoen keskussairaalaan.