Suuret ruuhkat tulossa jouluksi – Näillä teillä on tukkoisinta joulun liikenteessä

Joulun liikenne ahtautuu vain muutamalle päivälle.

Joululiikenne
Liikenne, aamuruuhkaa.
Derrick Frilund / Yle

Liikennevirasto arvioi, että joulun meno- ja paluuliikenteessä on tänä vuonna ruuhkaisempaa kuin viime vuonna. Liikenne jakaantuu tänä vuonna vain muutamalle päivälle.

Menoliikenteen huippu aatonaattona

Torstaina ja aatonaattona perjantaina liikenne voi jonoutua varsinkin Helsingin ulosmenoteillä. Ahdasta on myös Hämeenlinnan, Lahden ja Porvoon suuntaan.

Eniten menoliikennettä on perjantaina. Liikenne ruuhkautuu silloin kello 11:n ja 18:n välillä. Jonossa köröttelyn huipputunnit ovat kello 13:n ja 16:n välillä.

Paluuliikenteen vilkkain päivä on tapaninpäivänä maanantaina 26.12. Liikenteen huippu on silloin kello 13:n ja 20:n välillä. Tukkoisin tieosuus on valtatie 4 Lahdesta Helsinkiin.

grafiikka
Liikennevirasto / Yle Uutisgrafiikka

Tarkista keli ennen reissua

Ilmatieteenlaitos (siirryt toiseen palveluun) ennustaa menoliikenteeseen lauhaa ja tuulista säätä. Ennen lähtöään kannattaa ajokeli vielä varmistaa ja samalla tarkistaa mahdolliset liikenteen häiriöt. Tiedot näkee esimerkiksi Liikenneviraston Liikennetilanne (siirryt toiseen palveluun)- palvelusta.

Auton tarkastukset ennen matkaa

Joululiikenteessä pärjää turvallisemmin jos huolehtii muutaman perusasian kuntoon. Autoilijoita kehotetaan tarkastamaan ainakin rengaspaineet, pyyhkijöiden kunto, lasinpesunesteen määrä ja ajovalot.

Kun muistaa vielä, että liikkeelle pitää lähteä levänneenä ja varata matkaa varten aikaa ja taukoja, kaikki sujuu joulumielellä.