Tampere hakee valituslupaa asfalttikartellin korvauksista – liki kolme miljoonaa sivu suun

Käräjäoikeuden päätöksellä Tampere olisi saanut lähes kolmen miljoonan korvaukset Lemminkäiseltä, mutta hovioikeus jätti kaupungin nuolemaan näppejään.

bitumi
Asfalttitöitä
Tuula Nyberg / Yle

Tampereen kaupunki jatkaa oikeudenkäyntiä niin sanotussa asfalttikartellijutussa. Tampere jätti valituslupahakemuksen korkeimpaan oikeuteen maanantaina.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2013 Lemminkäisen maksamaan Tampereen kaupungille lähes kolme miljoonaa euroa korvauksena asfalttitöistä peritystä ylihinnasta.

Helsingin hovioikeus kuitenkin jätti päätöksellään Tampereen kaupungin puille paljaille. Hovioikeus katsoi, että Tampereen kanne on vanhentunut, koska se ei ole elinkeinonharjoittaja. Näin siitä huolimatta, että kaupungilla oli omaa asfalttituotantoa.

Myös rakennusyhtiö Lemminkäinen ilmoitti maanantaina hakevansa korkeimmalta oikeudelta valituslupaa korvauksiin, joista se ei ole onnistunut neuvottelemaan sovitteluratkaisua vahinkoa kärsineiden kuntien kanssa.

Lemminkäinen on jo neuvotellut kartellin korvauksista sovitteluratkaisun 17 kunnan kanssa. Valituslupaa korkeimmasta oikeusdesta on hakenut kaikkiaan parikymmentä kuntaa eri puolilta maata.