1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Kolme päivää jouluun: Nämä lelut loppuivat jo

Tämänvuotiset toivelahjat ovat robottilemmikkejä. Koko Suomi tyhjeni interaktiivisista Hatchimals-pöllösistä ja enimmäkseen myös eloisista lelukoirista. Vinkkaamme mitä tehdä, jos jäit tyhjin käsin.

Joulu
Toivomuslista
Nina Valli otti lapsosten kirjeet jouluostoksille 21. joulukuuta. Toivelistalla on onneksi valinnanvaraa ja hyvä saatavuus.Tiina Länkinen / Yle

1. Jättihitti Hatchimals

– Kaikki munat on Suomessa loppuunmyyty.

XS Lelut, tiiminvetäjä Kerli Uukivi

– Ostan joulun toivelelut tytöilleni jos jollakin ystävällisellä henkilöllä on myydä ne kohtuuhintaan. Näitä tulee kauppoihin lisää vasta joulun jälkeen. Värillä ei väliä.

Tori.fi-ostoilmoituksen jättänyt pirkanmaalainen

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Hatchimals loppui kesken eri puolilla maailmaa. Munassa myytävä elektroninen untuvikko nokkii itsensä ulos kuoresta, minkä jälkeen piltti voi opettaa siitä taidokkaan pikkupöllön. Netin jälkimarkkinoilla kuten Tori.fin ja Huuto.netin palstoilla hinta on tuplat vähittäismyyntihinnasta eli toistasataa euroa.

2. Robottikoira

– Lucy-koira on ollut ehdoton hitti, kun se valittiin vuoden leluksi. Myös sen pikkusisko Lola on saanut samalla suosiota.

Toyrock-lelumaahantuoja, markkinointivastaava Kati Mattelmäki

– Meiltä loppui kolme eri Little Live Pets -koiraa: ruskea, harmaa-valkoinen ja valkoinen. Koirat ovat olleet lelukatalogeissa.

XS Lelut, Kerli Uukivi.

pehmoleluja
Robottielukoita lelukaupan leikkikehässä.Tiina Länkinen / Yle

Temppukoirat ovat samaa trendiä kuin Hatchimals – interaktiiviset pörröeläimet vaikuttavat olevan tämän joulun suurin juttu. Vuoden leluksi valitun mallin imussa muutkin robottihauvat tekevät kauppansa. Vaatimattomampia versioita riittää yhä hyllyissä.

3. Prinsessalakanat

– Kampanjoimme näitä joulun erikoislehdessämme. Myimme satoja. Aina kun erä loppui, kyselijät halusivat ehdottomasti varauslistalle. Silti ei riittänyt kaikille listallakaan. Lakanan astronauttiversiosta olen kuullut pikkupojan terveiset, että nyt nukkumaanmeno on mieluisaa.
– Kesken loppuivat myös lasten kosketusnäyttöhansikkaat, Pokémon-villityksen takia. Molemmat hitithän ovat käyttötuotteita, jotka ovat samalla lapselle mieluisia. Sellaiset puhuttelevat laajaa skaalaa lahjanhankkijoita – vanhempia, isovanhempia ja kummeja.

Stockmann, myyntipäällikkö Anneli Tapper

Prinsessalakanat.
Prinsessalakanat.Valmistaja Snurk

4. Kauden hirviönukke

– Monster High Draculaura loppui ihan käsiin. En usko, että sitä ovat kaikki halukkaat saaneet.

Toyrock, Kati Mattelmäki

5. Viime vuoden Lego-uutuudet

– Legoissa on tosi nopea kierto. Tietty tuote on hyllyssä 1–3 vuotta. Meiltä erikoisliikkeestä kysellään esimerkiksi viimevuotista Star Wars -sarjan Naboo Star Fighter -avaruusalusta ja jopa tämänvuotista Friends-sarjan vuoristorataa, joka on jo loppunut kauppojen varastoista joulun alla.

Piipoo, Lego-palikoihin erikoistunut kauppa, toimitusjohtaja Tuomo Ranto

Joululahjat.
Yle

6. Hullu roskis -seurapeli

– Toimintapelistä olisi tullut lisätilauksia, jos vain varastossa olisi ollut. Tätä mainostettiin televisiossa.

Toyrock, Kati Mattelmäki

– Lautapelikaupassa on nyt melkoisen pyörityksen joulu, kun Anttilat ovat poistuneet ja Stockmannin valikoima on muuttunut lelukaupan ulkoistamisessa. Mutta klassikoita ihmiset tuntuvat kyselevän.

Lautapelit.fi, toimitusjohtaja Toni Niittymäki