Liikenteen joulurauha julistettiin Suomen teille

Perinteen mukaisesti Lapin poliisilaitos ja Trafi ovat julistaneet tänään liikenteen joulurauhan Suomen teille Rovaniemellä.

liikenne
Vasemmalla poliisiporo Artturi, Lapin poliisilaitoksen ylikomisario Rauno Pätsi ja joulupukin oikella puolella Trafin pääjohtaja Kari Wihlman.
Vasemmalla poliisiporo Artturi, Lapin poliisilaitoksen ylikomisario Rauno Pätsi ja joulupukin oikella puolella Trafin pääjohtaja Kari Wihlman.Raimo Torikka / Yle

Poliisi toivoo jouluna entistä suurempaa tarkkaavaisuutta liikenteessä, koska lyhyen joulunajan vuoksi tiet voivat olla tavanomaista ruuhkaisempia.

Trafin pääjohtaja Kari Wihlman ja Lapin poliisilaitos olivat perinteiseen julistamassa yhdessä liikenteen joulurauhan Rovaniemellä. Julistukseen osallistuivat myös poliisiporo Artturi ja joulupukki.

Varsinaisesti joulurauhan julisti Suomen teillä alkaneeksi Lapin poliisilaitoksen ylikomisario Rauno Pätsi.

– Poliisi ja liikenneturvallisuusviranomaiset toivovat, että kaikki noudattavat sääntöjä ja ottavat liikenteessä muutkin huomioon. Täten pyrkivät omalla toiminnallaan takaamaan, että kaikki päästään terveenä ja ehyenä joulun viettoon omien läheistemme luokse.

Pätsi muistutti myös, että joulunaikana poliisi valvoo liikennettä normaaliin tapaan ja toivoo ettei poliisin tarvitsisi puuttua kenenkään ajoon rankaisumielessä.

– Tämmöisillä toiveilla, olitte te sitten liikenteessä autolla, merellä tai ilmassa julistan liikenteen joulurauhan voimaan, julisti ylikomisario Rauno Pätsi autoilijoille.