The Sunin toimittaja uskoo: Saara Aallon huima brittisuosio voi ennustella kansainvälistä menestystä

Brittilehden Lucy Jones on Suomessa tiistain seuraamassa Saara Aallon kotiinpaluujuhlia. Jonesin mukaan Aalto on huikean suosittu Isossa-Britanniassa.

Saara Aalto kuvattuna lehdistötilaisuudessa Hotelli Kämpissä Helsingissä 20. joulukuuta 2016. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Toimittaja Lucy Jones oli vaikuttunut siitä, miten lämpimän vastaanoton Saara Aalto sai tiistaina tullessaan Suomeen joulunviettoon.

– Lentokentällä oli kirkuvia faneja vastassa. Vastaanotto oli samankaltainen, jonka Victoria Beckham saa näyttäytyessään Lontoossa. Saara Aalto on täällä jo nyt sensaatiomaisen suosittu, arveli Aallon kotiinpaluujuhlista The Sun -sanomalehdelle raportoiva Jones.

Jones on pannut erityisesti merkille, että Aalto vetoaa kaikenikäisiin ihmisiin.

– Hänelle tulevat juttelemaan kaikki pikkulapsista vanhuksiin. Kaikki tuntuvat olevan hänestä todella kiinnostuneita. On hienoa, että hän on niin jalat maassa suosiostaan huolimatta. Hän on todella hyvä lähettiläs Suomelle.

Lucy Jones Kuva: Nella Nuora / Yle

Jos lasketaan kaikki kilvan aikana saadut äänet yhteen, Saara Aalto sai X Factorissa eniten ääniä. Näin siitä huolimatta, että hän oli kolme kertaa pudotusuhan alla ja lähetettiin jo kertaalleen kotiin, mutta kutsuttiin takaisin.

Se, että britit äänestivät niin innolla jotain muuta kuin maanmiestään, antaa Jonesin mielestä esimakua siitä, millainen menestys Aaltoa voi muualla maailmassa odottaa.

– Saara Aalto on Isossa-Britanniassa todella suosittu, ja oli todella yllätyksellistä, miten paljon häntä äänestettiin. Se voi olla hyvä vinkki siitä, mitä voi olla tulossa. Uskon, että hänestä tulee kansainvälinen menestys. Niin käy helpommin, jos ei voita X Factoria, esimerkiksi One Directionista on tullut globaali jätti-ilmiö.

Taika on Jonesin mielestä paitsi Saara Aallon lahjakkuudessa, niin myös tämän persoonassa.

– Hänessä on jotain, mitä kaikki voivat rakastaa; vähän Lady Gagaa, Siaa ja Kate Bushia. Hänellä on uskomaton ääni ja hän on eloisa, ystävällinen ja hauska. Myös hänen suhteensa Merin kanssa on todella hieno. Useammat ihmiset viihdeteollisuudessa voisivat olla avoimempia suhteistaan.

The Sun on maailman suurilevikkisin englanninkielinen sanomalehti.