Herätys: Meksikossa tuliteräjähdys, Saksassa etsitään iskun tekijää, Asema-aukion pahoinpitely oikeudessa

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Meksikon Punaisen Ristin työntekijöitä avustustöissä voimakkaan ilotulitusräjähdyksen jälkeen Tultepecissä, Meksikossa 20. joulukuuta 2016.
Meksikon Punaisen Ristin työntekijöitä avustustöissä voimakkaan ilotulitusräjähdyksen jälkeen Tultepecissä, Meksikossa 20. joulukuuta 2016.Mexican Red Cross / EPA

Meksikossa kymmeniä kuoli räjähdyksissä

Meksikon pääkaupungin Méxicon liepeilläTultepecissä noin 30 ihmistä on kuollut ilotulitemarkkinoilla tapahtuneessa räjähdyksessä, joka sai alkunsa tulipalosta.

Saksassa syyllisten etsintä jatkuu

Poliisit pystyttivät betoniesteitä Dresdenin joulumarkkinoiden suojaksi.
Turvatoimia on tiukennettu eri puolilla Saksaa. Poliisit siirsivät betoniporsasta Dresdenin joulumarkkinoilla. AOP

Saksassa jatketaan berliiniläiselle joulutorille iskun tehneen tai tehneiden etsintää. Maanantain iskussa kuoli 12 ihmistä. Sairaalahoidossa on edelleen parikymmentä loukkaantunutta.

Sote-uudistus jäänyt tuntemattomaksi

Melkein puolet Ylen kyselyyn vastanneista uskoo tietävänsä sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksesta jonkin verran. Viidennes vastaajista kuvaili olevansa perillä uudistuksen pääperiaatteista.

Asema-aukion pahoinpitely oikeudessa

Helsingin Asema-aukio muistotilaisuus 18. syyskuuta.
Helsingin Asema-aukion muistotilaisuus 18. syyskuuta.Berislav Jurišić / Yle

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään tänään keskiviikkona epäiltyä törkeää pahoinpitelyä ja törkeää kuolemantuottamusta koskevia syytteitä, jotka liittyvät Helsingin Asema-aukion tapahtumiin syyskuussa 2016.

Syyttäjä on nostanut syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä pahoinpitelystä natsistisen Suomen vastarintaliikkeen jäsentä vastaan. Syytteen mukaan kyse on rintaan kohdistuneesta potkusta, jonka seurauksena uhri kuoli myöhemmin. Syytteen saanut Jesse Torniainen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Kovia huumeita saa älypuhelimellakin

Kerromme uutisissa tänään, kuinka kovia huumeita on yhä helpommin saatavilla esimerkiksi älypuhelinsovelluksella. Toimittajamme Tuomas Kerkkänen on tutkinut, miten ja missä kauppaa käydään – ja miten viranomaiset vastaavat tähän. Aiheesta lisää myös illan A-studiossa, TV1:ssä kello 21.05.

Päivät alkavat jälleen pidentyä

Kuvassa talvinen pelto pakkasella. Aurinko laskee metsänreunan taakse.
Anssi Leppänen / Yle

Tänään vietetään talvipäivänseisausta, eli päivän lyheneminen saavuttaa huippunsa ja valoisan ajan pituus kääntyy kasvuun. Talvipäivänseisauksen tarkka hetki on tänä vuonna Suomessa kello 12.44.