Danske Bank tukiostanut miljoonilla euroilla DNA:n osakkeita

Osakestrategi ei näe, että tukiostoilla peiteltäisiin DNA:n osakkeen ylisuurta hinnoittelua.

DNA Oyj
kaupan kyltti
Ismo Pekkarinen / AOP

Viime kuussa Helsingin pörssiin listautuneen matkapuhelinoperaattori DNA:n osakkeen arvo on laskenut hieman listautumisannin 10,10 eurosta. Suoraan isojen pörssiyhtiöiden pöytään istuneen DNA:n kurssikehitys on ollut vähäeleistä ja osakkeen tämänhetkinen 9,90 euron hinta mahtuu listautumisannin alustavaan hintaväliin.

– DNA:n kurssi on ollut melko vakaa ja siitä päätellen listautumishinta oli asetettu realistiselle tasolle, sanoo osakestrategi Jukka Oksaharju yksityissijoittajien Nordnetistä.

DNA:n osakeannin järjestäjänä toiminut Danske Bank on joulukuussa tehnyt useaan otteeseen tukiostoja. Reilun viikon aikana Danske Bank osti DNA:n osakkeita yli 14 miljoonan euron arvosta.

Tämä ei ole Oksaharjun mukaan merkki siitä, että teleoperaattorin osake olisi annissa ylihinnoiteltu. Sen sijaan tukiostoilla Danske Bank takaa kohtuullisen vaihtuvuuden osakkeelle. Pankki siis varmistaa, että DNA:n osaketta voi ostaa ja myydä. Samalla turvataan, ettei yksittäinen myynti heilauta liikaa kurssia.

Näitä vakauttamistoimia Danske Bank voi suorittaa enintään 6,06 miljoonalla osakkeella. Danske Bank voi tehdä vakauttamistoimenpiteitä vielä reilun viikon ajan.

Oksaharju katsoo DNA:n listautuneen pörssiin markkinatilanteessa, joka suosii vakaita toimialoja, kuten telealaa. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentinvaalien lopputulos ei aiheuttanut rajuja muutoksia alan osakkeissa.