Hyppää sisältöön

Euroopassa kiristetään turvatoimia: Tiesulkuja Buckinghamin palatsilla, lisää poliiseja joulutapahtumiin

Lontoossa poliisi aikoo sulkea teitä Buckinghamin palatsin vahdinvaihdon ajaksi Berliinin iskujen vuoksi.

Poliisi partioimassa Lontoossa 20. joulukuuta. Kuva: Andy Rain / EPA

Yleisötapahtumien turvatoimia kiristetään eri puolilla Eurooppaa Berliinin iskujen vuoksi.

Lontoossa poliisi sulkee keskiviikosta lähtien teitä Buckinghamin palatsin ympärillä turisteja houkuttelevan vahdinvaihtoseremonian ajaksi.

Poliisi sanoi tiistaina, että turvatoimien kiristämistä oli suunniteltu jo ennen maanantain iskua. Berliiniläiselle joulutorille tehdyn iskun vuoksi tiesulkujen toimeenpanoa kiirehdittiin.

Suunnitelman mukaan tiet suljetaan "varotoimenpiteenä" kaksi tuntia ennen vahdinvaihtoa seuraavan kolmen kuukauden ajan.

Joulutorit tiukassa poliisivartiossa

Muissa Euroopan kaupungeissa erilaisten joulutapahtumien turvatoimia on kiristetty. Ranskassa, Sveitsissä ja Itävallassa poliisit sanovat valvovansa tarkoin joulutorien turvallisuutta.

Ranskan tuore sisäministeri Bruno Le Roux vieraili tiistaina Strasbourgin suositulla torilla ja vakuutti radiossa, että kansalaisten turvallisuudesta huolehditaan. Kaupunki on ollut huolenaiheena siellä pidätettyjen terroristisolujen vuoksi ja joulutori oli tarkkailussa jo ennen Saksan iskuja.

Myös Oslossa ja Kööpenhaminassa poliisien määrää joulutoreilla on lisätty.

Italiassa yleisötapahtumat tarkkailussa

Saksan naapurimaan Tšekin pääministerin mukaan poliisien määrä joulun ja uudenvuoden tapahtumissa tulee olemaan "massiivinen".

Myös Italia on ilmoittanut kiristävänsä turvatoimia joulun aikaan paikoissa, jonne odotetaan suuria ihmisjoukkoja.

Poliisi ei ole yksilöinyt tapahtumia mutta turvallisuusviranomaiset ovat aiemmin nimenneet Vatikaanin mahdolliseksi kohteeksi. Joulupäivänä paavin puhe kerää suuren yleisön Pietarinkirkon aukiolle.

Lähteet: AFP, AP