Korkein oikeus: Aarnion ei toistaiseksi tarvitse maksaa Trevoc-jutun korvauksia

Korkein oikeus ei ole tehnyt vielä päätöstä siitä, myöntääkö se Helsingin huumepoliisin entiselle päällikölle Jari Aarniolle valituslupaa niin sanotussa Trevoc-jutussa.

Jari Aarnio
Jari Aarnio.
Jari Aarnio.Derrick Frilund / Yle

Korkein oikeus on määrännyt, ettei Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion tarvitse toistaiseksi maksaa Trevoc-jutussa määrättyjä korvauksia Helsingin poliisille ja Suojelupoliisille.

Kyseessä on Helsingin hovioikeuden Trevoc-tuomiota koskeva toistaiseksi määrätty täytäntöönpanokielto ennen kuin korkein oikeus tekee päätöksen siitä, myönnetäänkö Aarniolle valituslupa.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Jari Aarnion syyskuussa Trevoc-yhtiön seurantalaitteisiin liittyvässä jutussa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, törkeästä petoksesta ja törkeästä lahjuksen ottamisesta kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Jari Aarnio jätti marraskuussa korkeimmalle oikeudelle valituslupahakemuksen ja valituksen hovioikeudelta saamaansa Trevoc-jutun tuomioon liittyen.

Sen käsittely, myöntääkö korkein oikeus Aarniolle valitusluvan, on yhä kesken. Nyt tehty päätös koskee vain toistaiseksi voimassa olevaa täytäntöönpanokieltoa.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo, että Aarnio haki täytäntöönpanokieltoa vain jutussa määrätyille korvauksille, sillä hän istui tutkintavankeudessa niin pitkään, ettei häntä enää muutenkaan vangittaisi hovioikeuden tuomion takia.