Kotkan keskuskeittiö laajenee – kylmäruoka kohta kaikkiin oppilaitoksiin

Laajennus tarvitaan, jotta yhtiö voi vuoden 2018 alusta valmistaa kaikkien oppilaitosasiakkaidensa ateriat kylmäruokatuotantona. Investointi maksaa noin miljoona euroa.

Kotka
Kymijoen Ravintopalvelujen keskuskeittiö Kotkan Jylpyllä.
YLE / Raine Martikainen

Eteläisen Kymenlaakson kunnallinen keskuskeittiö Kymijoen Ravintopalvelut laajentaa tilojaan Kotkan Jylpyssä. Keskuskeittiön yhteyteen rakennetaan noin 300 neliötä uutta jäähdytettyä tilaa.

Laajennus tarvitaan, jotta yhtiö voi vuoden 2018 alusta valmistaa kaikkien oppilaitosasiakkaidensa ateriat kylmäruokatuotantona. Tällä hetkellä kylmäruokaa käyttää 65 prosenttia kouluista.

Kylmäruoka esivalmistetaan keskuskeittiöllä ja sen loppuvalmistus tapahtuu koulukeittiöissä. Näin koululaiset ja opiskelijat saavat juuri uunista valmistunutta ruokaa.

Tilainvestointi maksaa noin miljoona euroa.

Kymijoen Ravintopalvelut on Suomen ensimmäinen kuntaomisteinen ravintopalveluyhtiö. Se aloitti toimintansa vuonna 2004.

Yhtiön omistavat Kotkan kaupunki ja Kymenlaakson sairaanhoitokuntayhtymä, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä sekä Haminan kaupunki.

Yhtiö valmistaa päivittäin yli 14 000 ruoka-annosta.