Nokialainen kaupunginvaltuutettu erosi perussuomalaisista: "Henkilökohtainen kannanottoni moottoripyöräveroon"

Mika Laakso kertoi ratkaisustaan Facebook-päivityksessä. Laakso on ollut myös kaupunginhallituksen jäsen.

Perussuomalaiset
Lähikuva Harley Davidsonin kiiltävästä pakoputkesta
Kia-Frega Prepula / Yle

Nokian kaupunginvaltuuston jäsen Mika Laakso on eronnut perussuomalaisista. Pitkässä Facebook-päivityksessään (siirryt toiseen palveluun) Laakso perustelee ratkaisuaan moottoripyörille esitetyllä 150 euron verolla.

– Perussuomalainen puolue on pettänyt ne kymmenet tuhannet motoristit, jotka tehdyn selvityksen mukaan Perussuomalaisia viime vaaleissa äänestivät.

Laakso on Nokian Perussuomalaiset ry:n perustajajäsen. Hän kertoo, että vuosien aikana hän on usein ollut puoluejohdon kanssa eri mieltä asioista, mutta on silti puolustanut perussuomalaisia ajatuksia.

– Tähän vedän kuitenkin rajan. Moottoripyörät ja niihin liittyvä elämäntapa, veljeyden ja yhteenkuuluvuuden tunne, ovat minulle moninverroin tärkeämpiä kuin puoluepolitiikka, Laakso sanoo.

Laakso kritisoi moottoripyöräveroa mm. epätasa-arvoisena.

– Huomionarvoista on mielestäni myös se että Trafin rekisterissä on yli 500.000 traktoria, puimuria ja muuta moottoriajoneuvoa jotka jäävät ehdotetun veron ulkopuolelle. Näin ollen valtio ei kohtele tasapuolisesti kaikkia moottoriajoneuvoja, vaan asettaa tietyt ryhmät erityisasemaan.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti kevyiden moottoriajoneuvojen ja veneiden veron toteutuksesta 15. marraskuuta. Lakiluonnos (siirryt toiseen palveluun) on lausuntokierroksella. Sen mukaan venevero olisi 100–300 euroa vuodessa. Moottoripyörille tulisi 150 euron vuotuinen vero. Veron ulkopuolelle jäisivät mopot, mopoautot, kevyet mönkijät ja kevytmoottoripyörät.

Kaupunginhallituksen kokoonpano muuttuu?

Perussuomalaisten valtuustoryhmässä Nokialla on ollut seitsemän valtuutettua. Laakso on edustanut perussuomalaisia kaupunginhallituksessa ja ollut sen 2. varapuheenjohtaja.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan, Arja Laitisen mukaan Laakson jatkaminen kaupunginhallituksen jäsenenä riippuu nyt perussuomalaisista.

– Minulla on se käsitys, että Laakso jatkaa valtuustokauden loppuun sitoutumattomana perussuomalaisten valtuustoryhmässä. Uskoisin, että perussuomalaiset ilmoittavat minulle heti ensi vuoden alussa, voiko Laakso edustaa heitä hallituksessa.

Hallitus- ja lautakuntapaikat on jaettu puolueille, vaalien voimasuhteiden mukaan. Nokian kaupunhallituksen seuraava kokous on 9.1. 2017.

Nokian kaupunginvaltuustossa on loppukauden aikana ollut enemmänkin liikehdintää, sillä syyskuussa kaksi kokoomusvaltuutetua loikkasi vihreisiin.Seuraavat kuntavaalit käydään huhtikuussa.

Laakson erosta kertoi ensimmäisenä Nokian Uutiset.

Juttua on korjattu kello 15.12: Laakso on kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen.