SaPKon alkukauteen mahtuu vain yksi notkahdus – "Pelattiin todella hyvää jääkiekkoa nekin kolme ottelua"

Savonlinnan Pallokerho porskuttaa komeasti Mestiksen kärjessä. Savonlinnalaisten menestys on ollut päävalmentaja Pasi Räsäsellekin pieni yllätys.

Savonlinnan Pallokerho (SaPKo)
SaPKon harjoitukset
Kalle Pallonen/Yle

Ennen kauden alkua SaPKon povattiin olevan tiukasti kiinni pudotuspelien kotiedussa. Pässipaitojen kausi kuitenkin sai lentävän lähdön, sillä kauden avauksessa Jokipojille kärsittyä tappiota seurasi seitsemän ottelun voittoputki. Kun sarjaa on takana yli puolet, niin SaPKon liito on jatkunut tasaisena marraskuun kolmen ottelun tappioputkea lukuun ottamatta.

– Sekin oli notkahdus ainoastaan tuloksellisesti. Me pelattiin todella hyvää jääkiekko nekin kolme ottelua, mutta ei vaan saatu palkintoa niistä. En ollut silloinkaan huolissaan pelaamisesta. Ollaan pelattu todella tasainen syksy, myhäilee SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

– Ehkä tämä alkukauden menestys on pienoinen yllätys, mutta toisaalta joukkue on tehnyt määrätietoisesti töitä koko syksyn. Se mikä on ollut hyvää, niin meillä on ollut neljä tasaista kentällistä ja molemmat maalivahdit ovat pelannett hyvin.

Jos jatkaa loppukauden samalla tahdilla ja katsoo sitä työmäärää mitä mies on tehnyt, niin uskon, että ensi kaudella hänestä kohistaan liigassa

Pasi Räsänen

Tämän kauden SaPKosta esille kuitenkin noussut muun muassa Jonatan Tanus, joka tuli hakemaan nostetta uralleen Savonlinnasta. Mestiksen pistepörssiä yhdessä ketjukaverinsa Teemu Lepauksen kanssa johtava Tanus on iskenyt joulutaukoon mennessä tehot 21+15.

– Hän tuli Savonlinnaan hakemaan nostetta uralleen, ja sen hän on saanut. Kemiat Teemu Lepauksen kanssa on toiminut hyvin ja se näkyy pisteissä, näkee Räsänen.

– Haluttaisiin pitää mies täällä ensi kausikin, tulokset vaan puhuu sen puolesta, että liigaseuratkin ovat miehestä kiinnostuneita. Jos jatkaa loppukauden samalla tahdilla ja katsoo sitä työmäärää mitä mies on tehnyt, niin uskon, että ensi kaudella hänestä kohistaan liigassa.

Eniten tehtyjä, vähiten päästettyjä maaleja

SaPKo on kuluneen kauden 29:ssä pelissä tehnyt tehnyt sarjassa eniten maaleja (106) ja päästänyt yhdessä TuTon kanssa vähiten (65).

Talvisalossa ei kuitenkaan ole vielä muutettu kauden tavoitteita.

– Pojat asettivat kauteen tavoitteen, että oltaisiin pudotuspelien kotiedussa kiinni, eikä me olla sitä muutettu. Tottakai me pyritään kehittämään pelaamista niin, että me oltaisiin valmiita kun pudotuspelit alkavat, näkee Räsänen.

Mestis jatkuu keskiviikkona täydellä ottelukierrokselle. SaPKo saa Talvisaloon vieraaksi Jokipojat Joensuusta.