Keskelle Jyväskylää tulee 50 huoneen hostelli

Forenom avaa Jyväskylässä uudentyyppisen hostellin. Forumin kauppakeskuksen naapuriin kävelykadulle tulevaan hostelliin tulee 50 huonetta ja se valmistuu ensi kesäksi. Foremomilla on Pohjoismaissa 3 500 valmiiksi kalustettua asuntoa, useita huoneistohotelleja sekä hostelleja.

Uusi hostelli rakentuu Sokoksen, Jyväskeskuksen ja Forumin naapuriin Kävelykadulla. Kuva: Arvo Vuorela / Yle

Uusi hostelli rakentuu puoli vuotta tyhjillään olleeseen Citycon Oy:n omistamiin tiloihin osoitteessa Kauppakatu 20. Tiloissa on viimeksi ollut vuokralaisena vakuutusyhtiö If. Pohjoismaissa ja Baltiassa toimiva kiinteistösijoitusyhtiö Citycon Citycon omistaa 52 kauppakeskusta ja viisi muuta liikekiinteistöä Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa.

Forenom on solminut Cityconin kanssa sopimuksen kiinteistöstä viime viikolla ja rakennustyöt alkavat mahdollisimman nopeasti. Forenomin Jyväskylän aluepäällikön Henri Hämäläisen mukaan tavoitteena on avata hostellin ovet vuoden 2017 kesävieraille ja kesätyöntekijöille.

Valttina keskeinen sijainti

Kävelykadun varrelle syntyvä hostelli on lähellä Matkakeskusta. Hämäläinen lupaa hostellista järkevähintaista vaihtoehtoa hotelleille.  Huoneet tulevat olemaan kompakteja ja niissä on ruoanlaittomahdollisuus. Saunaosasto varustetaan jacuzzilla. Forenom kertoo uudentyylisen majoitusratkaisun kysynnän olevan vauhdikasta tällä hetkellä.

Uuden hostellin suunnittelee arvostettu helsinkiläinen Studio Puisto, joka on erikoistunut elämykselliseen hotelli- ja matkailuarkkitehtuuriin. Toimisto on suunnitellut muun muassa Tampereen Dream Hotellin ja juuri valmistuneen Arctic TreeHouse Hotel Rovaniemen.

Forenomilla on tällä hetkellä seitsemän hostellia Suomessa muun muassa Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Hostellien lisäksi suomalainen Forenom tarjoaa kalustettuja asuntoja sekä huoneistohotelleja yritysten ja yksityishenkilöiden majoitustarpeisiin kaikissa Pohjoismaissa.