Vähävaraisten jouluruokailu järjestettiin jo 13. kerran Rovaniemellä – Nyt ensimmäistä kertaa kahdella kattauksella

Enontekiöläinen kylä- ja kulttuuriyhdistys järjesti perinteisen vähävaraisten ilmaisen joulupäivällisen Rovaniemellä. Ruuhkaa purettiin kahdella kattauksella.

jouluruoka
Vuosittain ilmaisen jouluaterian Rovaniemellä käy syömässä noin 450 henkeä.
Vuosittain ilmaisen jouluaterian Rovaniemellä käy syömässä noin 450 henkeä.Jarmo Honkanen / Yle

Jatunin Tarha järjesti ensimmäisen ilmaisen jouluaterian Rovaniemellä jo kolmetoista vuotta sitten. Puuhamiehenä on toiminut alusta lähtien rovaniemeläistynyt Sven Pahajoki. Pahajoki on kotoisin Enontekiön Jatunista jonka mukaan hän on nimennyt luotsaamansa yhdistyksen.

Sven Pahajoen mukaan kaikki sai alkunsa hotelli- ja safariyrittäjä Mikael Gröhnin ajatuksesta. Hän lupasi maksaa vähävaraisille tarkoitetun jouluruokailun jos Jatunin Tarha sen järjestää. Nykyisin kustannuksiin osallistuu pienemmällä osuudella myös Rovaniemen kaupunki.

Jatunin tarhan puheenjohtaja Sven Pahajoki on järjestänyt ilmaisen joulupäivällisen Rovaniemellä jo kolmetoista kertaa.
Jatunin tarhan puheenjohtaja Sven Pahajoki on järjestänyt ilmaisen joulupäivällisen Rovaniemellä jo kolmetoista kertaa.Jarmo Honkanen / Yle

450 syöjää ja 120 jouluruokakassia

Joulupäivällinen katetaan Ravintola Turkoosiin kuten aiemminkin. Tällä kertaa kuitenkin kaksi eri kattausta. Iltapäivällä klo 14 syömään pääsivät lapsiperheet sekä liikuntarajoitteiset. Myöhemmin klo 16 pääsivät joulupäivällistä nauttimaan muut tarvitsijat.

– Kolmentoista vuoden aikana ollaan kyllä aika paljon opittu. Muun muassa sen, että tänne tulee noin 450 ihmistä syömään ja se ruuhkautti tilaisuuden alun niin pahoin, että päätettiin ottaa lapsiperheet ja liikuntavammaiset ensin ja sitten parin tunnin päästä uusi kattaus, kertoo tilaisuuden puuhamiehenä hääräävä Sven Pahajoki.

Jatunin Tarha jakaa 120 perheelle jouluruokakassit. Kasissa on ruokaa nelihenkiselle perheelle kolmeksi päiväksi.
Jatunin Tarha jakaa 120 perheelle jouluruokakassit. Kasissa on ruokaa nelihenkiselle perheelle kolmeksi päiväksi.Jarmo Honkanen / Yle

Joulupäivällisen lisäksi tilaisuudessa jaetaan joka vuosi jouluruokakasseja. Tänä vuonna jouluruokakasseja oli jaettavana 120. Kasseja jaettiin perheiden tilanteen mukaan.