Berliinin iskun epäiltyä tutkittu aiemmin terrorisuunnitelmasta – Länsi-Saksassa ratsia vastaanottokeskuksessa

Epäilty tunisialaismies oli mahdollisesti asunut vastaanottokeskuksessa Emmerichin kaupungissa lähellä Alankomaiden rajaa. Käynnissä on suuri poliisioperaatio.

Poliisin julkaisema kuva Anis Amrista. Kuva: AOP

Berliinin iskusta epäiltyä tunisialaismiestä oli tutkittu aiemmin terrorisuunnitelmaan liittyen, Nordrhein-Westfalenin osavaltion sisäministeri Ralf Jäger kertoo. Miehellä on ministerin mukaan ollut yhteyksiä islamistiverkostoihin.

Emmerichin kaupungissa on meneillään ratsia vastaanottokeskuksessa, jossa tunisialainen epäilty mahdollisesti asui, paikallinen media kertoo. Kaupunki sijaitsee Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa Länsi-Saksassa lähellä Alankomaiden rajaa.

Poliisi löysi Berliinissä joulutorille syöksyneestä kuorma-autosta henkilöllisyystodistuksen, joka kuuluu noin 23-vuotiaalle tunisialaiselle miehelle. Mies on ilmeisesti käyttänyt ainakin kahta väärää henkilöllisyyttä.

Epäillyn turvapaikkahakemus oli hylätty

Sisäministeri Jägerin mukaan turvallisuuspalvelut olivat tienneet miehestä. Hän ei kuitenkaan sanonut, oliko hän tarkkailulistalla.

Epäilty oli ministerin mukaan asunut enimmäkseen Berliinissä tämän vuoden helmikuun jälkeen. Hän oli saapunut Saksaan heinäkuussa 2015. Mies oli hakenut turvapaikkaa, mutta hakemus oli hylätty.

Häntä ei ollut saatu palautettua Tunisiaan, koska tunisialaisviranomaiset kyseenalaistaneet miehen kansallisuuden henkilötodistuksen puutteen takia.

Lähteet: AFP, Reuters