Kymenlaakson Sähkö aikoo ostaa Kotkan osakkeet – hinta noussut kesästä

Osakkeiden ostoa rahoitetaan myymällä vähemmistöosuus tytäryhtiöstä Kymenlaakson Sähköverkko Oy:stä kotimaisille toimijoille.

Kotka
Kymenlaakso Sähkön konttori Kotkassa
Kymenlaakson Sähkö

Kymenlaakson Sähkö aikoo ostaa Kotkan kaupungin koko osakekannan eli 27 prosenttia yhtiöstä.Yhtiö kattaa osakkeiden lunastuksen ainakin osittain myymällä vähemmistöosuuden tytäryhtiöstään Kymenlaakson Sähköverkko Oy:stä.

Yhtiön toimitusjohtaja Aku Pyymäki ei vahvista Kymen Sanomissa kerrottua osakkeen 1 400 euron yksikköhintaa (siirryt toiseen palveluun). Kotkalle maksettavaa osakkeiden hintaa ei ole vielä määritelty, ja hinnasta neuvotellaan parhaillaan Kotkan kanssa. Pyymäki myöntää, että osakkeen hinta on kuitenkin nousemassa korkeammaksi kuin aiemmin arvioitu 1 000 euroa osakkeelta.

Kymenlaakson Sähkön omistajat eivät halunneet, että Kotka myy osakkeensa ulkomaisille sijoittajille. Pyymäki ei ota kantaa siihen, mikä vaikutus tällä on neuvoteltavaan kauppahintaan.

– Omistajat ovat halunneet, että yhtiö säilyy kuntaomisteisena. Tämä ratkaisuehdotus syntyi Kymenlaakson Sähkön hallituksessa ja omistajakunnat ovat sen myös yksimielisesti hyväksyneet, Pyymäki toteaa.

Myös Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n kauppaan liittyvät neuvottelut ovat vasta käynnistymässä. Kymenlaakson Sähköverkko on Kymenlaakson Sähkön 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö. Vähemmistöosuus siitä aiotaan myydä tarjouskilpailulla kotimaisille toimijoille.

Kaupat on tarkoitus saada valmiiksi ja saattaa osakaskuntien hyväksyttäväksi tammikuun loppuun mennessä.