1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vastaanottokeskukset

Etelä-Karjalan vastaanottokeskuksissa rauhallista

Ensi vuoden alusta alkaen vastaanottokeskuksiin on mahdollista palkata järjestyksenvalvojia vartijoiden lisäksi. Etelä-Karjalan vastaanottokeskuksissa on ollut viime aikoina niin rauhallista, ettei lisäturvalle ole nähty tarvetta.

Imatran vastaanottokeskuksen vartijoilla on kaikilla jo valmiiksi järjestyksenvalvojan valtuudet. Kuva: Yle

Lakimuutos tuo järjestyksenvalvojat turvaamaan järjestystä vastaanottokeskuksiin. Järjestyksenvalvojalla on laajemmat oikeudet toimia, kuin vartijalla.

Etelä-Karjalan vastaanottokeskuksissa lakimuutosta on osattu odottaa. Imatran vastaanottokeskuksen vartijoilla on kaikilla jo valmiiksi järjestyksenvalvojan valtuudet.

– Tämä mahdollisuus on otettu huomioon jo silloin, kun vartiointiliikettä valittiin, kertoo Imatran vastaanottokeskuksen johtaja Lauri Perälä.

Ymmärrettävä lakimuutos

Joutsenon vastaanottokeskuksen johtaja Jari Kähkönen ymmärtää miksi lakimuutos tehtiin, vaikka Konnunsuolla ei alkuvuoden jälkeen ole juurikaan järjestyshäiriöitä ollut.

– Sinällään tämä oli odotettu uutinen, kun ottaa huomioon, mitä muissa vastaanottokeskuksissa on vuoden mittaan tapahtunut, Kähkönen sanoo.

Joutsenossa järjestyksenvalvojien palkkaamista harkitaan.

– Tarvittaessa voidaan ottaa järjestyksenvalvojia, mutta pitää katsoa onko meillä tarvetta, sanoo Joutsenon vastaanottokeskuksen johtaja Jari Kähkönen.

Molemmissa vastaanottokeskuksissa on viime aikoina ollut hyvin rauhallista, joten turvaliisuushenkilöstön lisääminen ei sinänsä ole ollut ajankohtaista.