Lääkintöneuvos Alhopurolta jälleen suuri lahjoitus Turun yliopistolle

Sakari Alhopuro on lahjoittanut Turun yliopistolle tänä vuonna jo 700 000 euroa

lahjoitukset
Turun kauppakorkeakoulu.
Yle / Jouni Koutonen

Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro on tehnyt Turun yliopistolle jälleen suuren lahjoituksen. Tällä kertaa lahjoituksen arvo on 200 000 euroa ja se kohdennetaan kauppatieteelliselle koulutusalalle.

– Omalla yrittäjäurallani olen hyötynyt Turun kauppakorkeakoulun osaamisesta muun muassa johtamiskoulutuksen muodossa. Halusin tehdä tämän lahjoituksen kiitoksena hyvästä yhteistyöstä, lääkintöneuvos Sakari Alhopuro sanoo Turun yliopiston tiedotteessa.

Yhteiskuntavastuu kunnossa

Turun kauppakorkeakoulun dekaani Markus Granlund kertoo, että lahjoituksen turvin voidaan kehittää esimerkiksi tulevaisuudentutkimusta.

– Sekä tämä että aiemmat lahjoitukset ovat hieno osoitus lääkintöneuvos Alhopuron kantamasta yhteiskuntavastuusta, Granlund toteaa.

Sakari Alhopuro on tukenut Turun yliopistoa ja sen eri aloja aiemminkin. Hänen tuellaan on muun muassa perustettu terveystaloustieteen professuuri Turun yliopistoon.

Tänä vuonna Alhopuro on lahjoittanut Turun yliopistolle jo 700 000 euroa. Alhopuro promovoitiin keväällä Turun kauppakorkeakoulun kunniatohtoriksi.