Putin: Venäjän pitää kehittää ohjuspuolustusjärjestelmät läpäiseviä ydinaseita

Puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan Venäjän strategisten ydinasejoukkojen kokoa kasvatetaan ensi vuonna.

ydinaseet
Venäläinen hävittäjäalus Admiral Grigorovich ampuu risteilyohjuksia Syyrian
Venäläinen hävittäjäalus Admiral Grigorovich ampuu risteilyohjuksia Syyrian rannikolla 15. marraskuuta.Venäjän puolustusministeriö

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina, että maan ydinaseistusta pitää vahvistaa. Presidentti puhui asiasta Venäjän puolustusministeriön kokouksessa.

Putinin mukaan Venäjän pitää varmistaa, että sen ydinohjukset pystyvät läpäisemään kaikenlaiset ohjuspuolustusjärjestelmät.

Putin sanoi, että maan pitää kehittää uusia ohjuksia, jotka kykenevät tunkeutumaan kaikkien nykyisten ja tulevien puolustusjärjestelmien läpi.

Asevoimia kehitettävä tasapuolisesti

Lisäksi presidentti vaati, että Venäjän pitää kehittää tasapainoisesti kaikkia asevoimien haaroja sekä täsmäaseita, viestintäteknologiaa ja elektronisen sodankäynnin järjestelmiä.

Putin totesi, että Venäjän täytyy seurata tarkkaan voimatasapainon muutoksia ja turvallisuuspoliittisen tilanteen kehittymistä eri puolilla maailmaa, erityisesti Venäjän rajojen läheisyydessä.

Putinin mukaan Venäjän pitää pystyä nopeasti sopeuttamaan suunnitelmiaan maata kohtaavien uhkien torjumiseksi.

Syyrian operaatiolle kehuja

Putin sanoi, että Venäjän asevoimat ovat todistaneet toimintakykynsä Syyriassa.

Puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan Venäjän asevoimat ovat testanneet 162:ta eri tyyppistä modernia asejärjestelmää Syyriassa. Shoigu sanoi, että asejärjestelmät ovat näyttäneet tehokkuutensa.

Shoigu kertoi, että Venäjän ilmavoimat ovat tappaneet yhteensä 35 000 kapinallistaistelijaa Syyriassa.

Shoigun mukaan Venäjän strategisiin ydinasejoukkoihin lisätään kolme uutta ohjusrykmenttiä vuonna 2017. Shoigun mukaan puolustusministeriö aikoo parantaa Venäjän länsi- ja lounaisosiin sekä arktisille alueille sijoitettujen joukkojen kykyjä.

Lähteet: AFP, AP, Tass