1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Nämä paikat ovat auki jouluna – Kauppakeskus Matkus auki tapanina ensimmäistä kertaa

Ruokaostoksia voi tehdä jouluaattona aikaisempaa pidempään ja muutamassa paikassa joulupäivänäkin. Suosittu joulutapahtuma kerää tuntemattomia yhteen jo kuudetta kertaa jouluaattona.

joulu
Tavaratalon näyteikkuna jouluasussa
Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Kauppojen vapautettujen aukioloaikojen myötä ruokakaupat ovat pidentäneet aukioloaan jouluaattona iltapäivälle saakka. K-kauppojen aukioloajat vaihtelevat kaupan sijainnin ja asiakaskunnan mukaan.

– Päätöksen aukioloajoista tekee kauppias, joka tuntee oman alueensa asiakkaat ja heidän toiveensa, kertoo Keskon viestintäpäällikkö Satu Pusa.

Useimmat S- ja K-ryhmän kaupat menevät kiinni iltapäivällä kahdelta tai kolmelta jouluaattona. Joulupäivänä ruokaostoksia voi tehdä Kuopion keskustan K-market Kalakukossa ja ABC-huoltoasema Pitkälahdessa.

Suosittu joulujuhla kokoaa tuntemattomia yhteen

Jouluaattona ruokakauppojen sulkeuduttua avoimia paikkoja on edelleen vähän. Tämän vuoksi Vapaakirkon ylläpitämä ViaDia Pohjois-Savo järjestää jo kuudetta kertaa maksuttoman joulujuhlan Kuopiossa jouluaattona klo 18–20.

Ohjelmassa on musiikkia ja jouluruokailu. Vuosittain tapahtumassa on ollut 200–300 ihmistä.

– Joulujuhla on ollut erittäin suosittu. Moni on antanut palautetta, että tärkeintä on päästä ihmisten kanssa juttusille, kertoo ViaDian työntekijä Hannu Tourunen.

Tänä vuonna tapahtumaan on ensimmäistä kertaa ilmainen Savonlinjan bussikuljetus Petoselta, Leväsen sekä Särkiniemen ja Neulamäen kautta. Joulujuhla järjestetään Vapaakirkon tiloissa osoitteessa Kemilänrinne 3.

Myöhään illalla jouluaattona ovensa avaa perinteisesti myös kuopiolainen baari Henry´s Pub kello 22.

Joulupäivänä useimmat muutkin baarit ja ravintolat avaavat ovensa. Elokuviin pääsee Kuopion Finnkino Scalassa.

Matkus auki tapanina

Ostoskeskus Matkus on tänä vuonna ensimmäistä kertaa auki tapaninpäivänä. Bussiyhteyksiä kulkee kaksi kertaa tunnissa ostoskeskuksen ja Kuopion keskustan välillä vuoden loppuun saakka. Useimmat ruokakaupat ja marketit avaavat ovensa aamupäivällä tapaninpäivänä.

Listasimme muutamien keskeisten ruokakauppojen aukioloaikoja Kuopiossa.

jouluaattona ovat auki

Kuopion K-Citymarket Kolmisoppi klo 8–14

Kuopion K-Citymarket Päiväranta klo 8–14

Prisma Kuopio klo 8–15

Kuopion keskustan Haapaniemenkadu S-market klo 8–15

S-market Ykkösrasti Haapaniemellä klo 7–15

K-market Veljmies keskustassa klo 8–14

joulupäivänä

K-market Kalakukko keskustassa klo 12–18

tapaninpäivänä

Ostoskeskus Matkus klo 11–18.

Lue seuraavaksi