Suomi 100 -juhlavuoden avajaisissa yli 300 esiintyjää – mukana Saara Aalto

Juhlat kestävät koko päivän. Helsingin Kansalaistorin vetonaulana on Saara Aalto. Yle välittää avajaiset suorana.

Saara Aalto
Saara Aalto
Saara AaltoYle

Suomen satavuotisjuhla käynnistetään uudenvuoden aattona pidettävällä juhlalla, joka kestää koko päivän aina yli puolen yön kello 01:een.

Uudenvuoden aaton kaupunkitapahtuma levittäytyy koko Töölönlahden alueelle ja huipentuu illalla "Uuden vuosisadan bileisiin" Helsingin Kansalaistorilla kello 22–01. Ohjelmassa nähdään yhteensä yli 300 esiintyjää: laulajia, muusikoita, tanssijoita, sirkustaiteilijoita ja monia muita.

– Ylpeänä ja iloisena voimme kertoa, että myös Saara Aalto nousee Kansalaistorin lavalle tänä ainutlaatuisena iltana, jolloin avaamme yhdessä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden. Lukuisat rakastetut suomalaisartistimme esiintyvät vain tätä iltaa varten luoduin esityksin ja myös uniikeissa kokoonpanoissa – luvassa on monia yllätyksiä, hieno tarina ja huikeat bileet!, Suomi 100 -avajaisten päätuottaja Ossi Luoto lupaa.

– On tosi suuri kunnia saada olla mukana Suomi 100 -juhlavuoden avauksessa ja laulaa satavuotiaalle Suomelle! Suomalainen sisu on hieno ominaisuus ja sillä tehdään Suomen seuraavistakin sadasta vuodesta hienot ja menestyksekkäät, Saara Aalto kertoo.

Suuri esiintyjäjoukko

Saara Aallon lisäksi lavalle nousee joukko suomalaisten suosikkiartisteja. Mukana ovat mm. Robin, Alma, Samuli Edelman, Paula Koivuniemi, Remu & Hurriganes feat. Michael Monroe, Paleface, Jenni Vartiainen, Fork, Olavi Uusivirta, Tiisu, Lauri Tähkä, Frida Andersson, Iiro Rantala ja Darude. Myös Femme En Fourrure ja Suora lähetys sekä Palefacen kanssa uuden kappaleen esittävät Prinssi Jusuf ja Iso H ovat myös varmistuneet esittäjäkaartiin.

Lisäksi lavalla nähdään tanssija-koreografi Ima Iduozeen ja Aalto-yliopiston muotisuunnittelijoiden yhteinen näytös sekä koreografi Sonya Lindfors tanssijoineen. Illan aikana kuullaan myös sadan kuorolaisen joukkoa johtajanaan Marjukka Riihimäki.

Useita tapahtumia

Historiallisen illan kunniaksi jopa Mannerheimintie muuttuu tanssilattiaksi ja keskiyöllä Töölönlahden ylle kohoaa valtaisa ilotulitus.

Yle välittää illan tunnelmat koteihin klo 22–01 suorana lähetyksenä TV1:ssä sekä Yle Areenassa, josta lähetystä voi katsoa myös ulkomailla. Yle Radio Suomessa seurataan avajaispäivän tapahtumia jo klo 15.03 alkaen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomi 100, Helsingin kaupunki ja Yle.