Helsingin suurin joulutori Tuomaan Markkinat keräsi ennätysmäärän kävijöitä

Markkinoilla kävi 350 000 ihmistä, joista kaukaisimmat tulivat aina Fidžiltä asti.

Kotimaa
Senaatintori ja Torikorttelit.
Senaatintori ja Torikorttelit tekevät Helsingistä joulukaupungin.Tuomaan Markkinat / Jussi Hellsten

Viime vuonna Helsingin Senaatintorin Tuomaan Markkinoilla koettiin säästä johtuvia myyntipiikkejä ja -laskuja, mutta tänä vuonna kävijöitä riitti tasaiseen tahtiin koko tapahtuman ajan.

Tuomaan Markkinoiden vastaavan tuottajan Isabella Rossin mukaan käsityömyyjät ja ravintoloitsijat ovat saaneet työstään kohtuullisen korvauksen. Esimerkiksi perinteiset tervakynttilät ja piparkakkutalot tekivät hyvin kauppansa eilen torstaina päättyneillä markkinoilla.

Markkinoiden vetonauloja olivat tuttuun tapaan vanhan ajan hollantilaiskaruselli ja joulupukki, joka tervehti kävijöitä lähes sadasta eri maasta. Eurooppalaisten matkailijoiden lisäksi pukkia kävi ihmettelemässä turisteja aina Kiinasta, Japanista ja Fidžiltä saakka.

Vanhan ajan karuselli oli markkinoiden vetonaula.
Vanhan ajan karuselli oli markkinoiden vetonaula.Tuomaan Markkinat / Maija Astikainen

Tuomaan Markkinoiden lähellä sijaitsevissa Torikortteleissa lämmitetty Joulusauna on myös vähitellen vakiinnuttanut asemaansa helsinkiläisten joulurituaalien joukossa. Tänä vuonna kaikille avoin sekasauna veti noin tuhat saunojaa kolmestakymmenestä eri maasta.

Tuomaan Markkinoilla kävi kaikkiaan 350 000 kävijää eli 50 000 ihmistä enemmän kuin viime vuonna. Kävijämäärä kasvoi 17 prosentilla.

Ensi vuoden torimyyjien haku alkaa toukokuussa.