Unelmat toteen! Brittipoika näki revontulet ensimmäisenä iltanaan Rukalla

Kuusamoon laskeutuu tänä talvena 75 charterlentoa Länsi-Euroopasta. Myös venäläisten matkailijoiden määrä on taas kasvussa.

matkailu
Emma Beazer walesista kävi huskyajelulla Rukalla.
Walesilainen Emma Beazer ihastui revontulien lisäksi husky-koiriin Rukalla.Ensio Karjalainen / Yle

Walesilainen Beazerin perhe on haltioissaan. Rukalle joulunviettoon saavuttuaan koko perhe onnistui ensimmäisenä iltana näkemään revontulet.

– Se oli unelmien täyttymys. Aivan upeaa, huokaisee perheen nuorimies Jack.

– Ja pääsimme heti pulkkamäkeen hissien pysähdyttyä illalla. Tämä on jotakin uskomatonta, hämmästelee perheen äiti Emma.

Chartereita viime vuotta enemmän

Beazerit ovat osa ryhmää, joka on tullut Kuusamoon viikoksi charterlennolla Britanniasta. Kuusamoon laskeutuu tällä talvimatkailukaudella 75 charterkonetta. Suurin osa koneista tulee Britanniasta ja Hollannista.

Walesilainen Jack Beazer ihasteli huskyajelua Rukalla.
Jack Beazer Walesista pääsi husky-ajelulle Kuusamossa.Ensio Karjalainen / Yle

– Brittiturismilla on iso merkitys Kuusamolle ja Lapille. Britit ovat hyviä asiakkaita. He käyttävät rahaa, ostavat safareita ja matkamuistoja. Noin puolet Rukalle tulevista briteistä ajavat muun muassa huskeilla lomansa aikana, toteaa husky-yritys Erä-Suden isäntä Jukka ”Susi” Nordman.

Venäläisten määrässä iso hyppäys

Ruka-Kuusamon matkailualue näyttäisi päässeen säikähdyksellä muutamia vuosia sitten romahtaneesta venäläisturismista. Venäläismatkailijoiden määrä on taas kasvussa Kuusamossa.

Lokakuussa venäläismatkailijoiden kasvu oli peräti 80 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Venäläisten yöpymisiä Kuusamossa oli kuukauden aikana lähes 1 600.

Myös kiinalaiset ovat löytämässä Lapin tavoin Koillismaan. Kuusamossa jouluaan viettää reilut 300 kiinalaista, enemmän kuin koskaan aikaisemmin.