1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Helsinki ei hiljene kokonaan joulunpyhinä – katso, missä voit syödä, juoda ja jorata

Helsingistä löytyy monia vaihtoehtoja niille, jotka eivät halua nyhjätä jouluna kotinurkissa.

Kotimaan uutiset
Jouluvaloja Esplanadin puistossa Helsingissä
Kaikki eivät pysy jouluna neljän seinän sisällä Helsingissäkään.Antti Kolppo / Yle

Kun nälkä yllättää

Monet ravintolat ovat kiinni joulupyhinä, mutta osa palvelee asiakkaita myös joulun aikaan. Tässä muutama esimerkki:

Senaatintorilla sijaitseva Ravintola Sunni on avoinna jouluaatosta tapaninpäivään kello 12–23. Noutopöydässä on tarjolla jouluruokia, kuten rosollia ja kinkkua monien muiden herkkujen lisäksi.

Myös Radisson Blu Plaza Hotellin Ravintola Kitzensissä, Mikonkatu 23:ssa, on joulumenu tarjolla. Ravintola on avoinna aatosta loppiaiseen kello 17–23.

Jos ei piittaa jouluruuista, voi suunnata Ravintola Macuun, Mannerheimintie 50:een. Se palvelee koko viikonlopun kello 12–24. Ravintolassa on normaali á la carte -lista. Sieltä löytyy muun muassa tattaririsottoa ja pekoniburgeria ranskalaisten kera.

Kun nälkä yllättää yön tunteina, ruokaa saa Ravintola Zetorista Kaivopihalta. Se on avoinna aattona ja joulupäivänä kello 12–04 ja tapaninpäivänä kello 12–24. Zetorin listalla on perinteistä suomalaista ruokaa.

Baarit palvelevat janoisia

Joulunpyhinä ovet ovat avoinna muun muassa näissä baareissa:

Hilpeä Hauki, Vaasankatu 7, on aatosta tapaninpäivään auki kello 12–02.

Loose, Annankatu 21, on aattona avoinna kello 21–04, joulupäivänä kello 18–04 ja tapaninpäivänä kello 20–04.

Molly Malone's, Kaisaniemenkatu 1, palvelee jouluaattona, 12–02, muina päivinä 12–04.

Vltava, Elielinaukio 2, on auki aattona kello 10–24, joulupäivänä kello 11–03 ja tapaninpäivänä kello 11–24.

Oluttuoppi
Moni baari on auki.Jyrki Lyytikkä / Yle

Tanssirytmejä rockista rap-musiikkiin

Jouluruuista kertyneitä kaloreita voi sulatella klubeilla joraten.

Tavastialla otetaan ilo irti tapaninpäivänä, kun kotimainen rap-musiikkitrio MC Taakibörsta esiintyy viiden vuoden tauon jälkeen klubilla. Edellisen kerran kolmikko nähtiin Flow Festivalilla vuonna 2011. Ovet avautuvat kello 20.

Tapaninpäivänä Tavastia-klubilla räjähtää myös Lauantaidisko kello 23.30. Tapahtuma lupaa tarjota kaupungin parhaat dj-vetoiset pop-, rock- ja indie-tanssit. Menosta vastaavat dj:t Skenikeswee ja Mini.

On The Rocksissa, Mikonkatu 15, esiintyy samana iltana punk-bändi Pertti Kurikan Nimipäivät, joka edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2015. Ilta on ainutlaatuinen, koska yhtye vetää viimeisen keikkansa.

Leffaan aaton jälkeen

Jouluaattona elokuvan ystävät saavat tyytyä kotikatsomoihin, mutta joulupäivästä eteenpäin tarjontaa alkaa löytyä enemmän.

Ihmisiä elokuvateatterin kassajonossa.
Tapaninpäivästä vuodenvaihteeseen asti Finnkinon elokuvateatterit avaavat ovensa normaalia aiemmin.Yle

Finnkinon elokuvateatterit ovat joulunpyhinä auki jouluaattoa lukuunottamatta. Tapaninpäivästä vuodenvaihteeseen asti useissa teattereissa on ylimääräisiä näytöksiä, joten teatterit avaavat ovensa normaalia aiemmin.

Myös *Orion *on jouluaattona kiinni, mutta ovet aukeavat jälleen joulupäivänä, jolloin ohjelmistossa on muun muassa Steven Spielbergin klassikko E.T. sekä Pedro Almodóvarin Matador.

Töölön Korjaamon Kino sekä Kallioon syksyllä auennut korttelikino Riviera ovat kiinni jouluaattona ja joulupäivänä, mutta auki tapanina. Korjaamon Kino on tapaninpäivänä auki poikkeusaikatauluin klo 12–22.

Lue seuraavaksi