Punavuorelainen Merikortteli vaihtoi omistajaa sadalla miljoonalla

Tehdasrakennus on liki sata vuotta vanha. Siellä on vuokralla muun muassa mainostoimistoja.

kiinteistöt
Merikortteli talvella
Anders Portman / Kuvatoimisto Kuvio

Helsingissä Punavuoren alueella sijaitseva Merikortteli on vaihtanut omistajaa.

Liki satavuotiaan tehdasrakennuksen omistaa nyt Antilooppi, toimistokiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Antilooppi on ostanut historiallisen rakennuksen CBRE Global Investorsilta noin sadalla miljoonalla eurolla, yritys kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Merikortteli on lähes 28 000 neliömetrin kokoinen. Siellä ovat vuokralla muun muassa mediatalo Aller Media sekä mainostoimistot N2 Helsinki ja Hasan & Partners.

– Elämä jatkuu kiinteistössä niin kuin tähänkin asti, vuokrasopimuksiin ei ole tulossa mitään muutoksia. Jatketaan olemassa olevien vuokralaisten kanssa hyvässä yhteistyössä, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi kommentoi Ylelle.

Pääkaupunkiseudulla toimivan Antiloopin omistavat eläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen ja ruotsalainen AMF Pensionsförsäkring. Sen tunnetuimpia kiinteistöjä ovat Hakaniemen Ympyrätalo, verkkolaitevalmistaja Nokian pääkonttori Espoon Karaportissa ja lentoyhtiö Finnairin pääkonttori Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Punavuorelainen Merikortteli ei ole ainoa rakennus, jonka Antilooppi on tänä vuonna ostanut: esimerkiksi tammikuussa se hankki kiinteistöjä Hakaniemen alueelta yli 30 miljoonalla.

– Meillä on tällä hetkellä parikymmentä toimistokiinteistöä ja monikäyttökiinteistöä pääkaupunkiseudulla. Meillä on tavoitteena kasvaa, joten olemme hakemassa uusia kohteita, Sahi sanoo.