1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentokonekaappaukset

Maltan pääministeri: Konekaappauksen aseet olivat jäljitelmiä

Aiemmin kerrottiin, että kaappaajilla oli yksi pistooli ja yksi käsikranaatti. Lisäksi koneesta oli löytynyt toinen käsiase.

lentokonekaappaukset
Erikoisjoukot menevät lentoyhtiö Afriqiyah Airwaysin kaapattuun koneeseen.
Domenic Aquilina / EPA

Libyalaiskoneen kaappauksessa käytetyt aseet olivat jäljitelmiä, kertoo Maltan pääministeri Joseph Muscat Twitter-tilillään. Pääministerin mukaan alustavat rikospaikkatutkinnat ovat paljastaneet asian.

Aiemmin kerrottiin, että kaappaajilla oli yksi pistooli ja yksi käsikranaatti. Muscatin mukaan kaappaajat luovuttivat aseensa pidätyksen yhteydessä. Lisäksi koneesta oli löytynyt toinen käsiase.

Pääministeri Muscat sanoi, että kaappaajien kanssa oli kieltäydytty neuvottelemasta ennen kuin he vapauttaisivat kaikki matkustajat. Matkustajien vapauttamisen jälkeen kaappaajat pitivät hallussaan vain neljää miehistön jäsentä lyhyen ajan.

Pääministeri Muscat myös kiisti, että kaappaajat olisivat vaatineet poliittista turvapaikkaa. Pyynnöstä oli aiemmin kertonut Libyan ulkoministeri Taher Siala.

Afriqiyah Airways -lentoyhtiön koneessa oli 111 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä. Kone oli matkalla Sabhasta Tripoliin, kun se kaapattiin ja pakotettiin lentämään Maltalle.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi