1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Joulunvietto on sujunut melko rauhallisesti

Jouluaatto ja joulupäivän vastainen yö ovat sujuneet melko tavanomaisissa merkeissä poliisin näkökulmasta. Suurilta onnettomuuksilta ja tulipaloilta on vältytty.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kotihälytyksiä ja ravintolanujakointia on mahtunut suomalaisten joulunviettoon tänäkin vuonna.

– Itä-Suomessa poliisilla on ollut tehtäviä vähemmän kuin tavallisena viikonloppuna. Levottomuutta, nujakointia ja kotihälytyksiä on kuitenkin ollut, joten varsinaisesta joulurauhasta ei voida puhua, kertoo komisario Arto Vanninen Kuopion tilannekeskuksesta.

– Alkoholi on ollut  monessa mukana.

Oulussa aatto on sujunut rauhallisemmin kuin viikonloppuisin yleensä. Vanhempi konstaapeli Sami Hurme kertoo lumisateen myös hillinneen liikennekäyttäytymistä Oulun seudulla.

Sisä-Suomen poliisin alueella joulu ei ole tähän mennessä teettänyt poliisilla lisätyötä tavalliseen viikonloppuun verrattuna.

– Ravintolakähinöitä ja kotihälytyksiä on ollut, mutta tehtävissä ei ole ollut mitään poikkeuksellista, kertoo ylikomisario Jari Peltomäki Tampereen tilannekeskuksesta.

Lounais-Suomen alueella joulunvietto on ollut ehkä keskimääräistä viikonloppua vilkkaampaa.

– Turun keskustassa on ollut jouluna tavanomainen viikonlopun meno, kun ihmiset ovat tulleet ravintoloihin,  kuvailee komisario Marko Luotonen.

Pääkaupunkiseudulla liukkaat tiet aiheuttivat alkuillasta ulosajoja ja peltikolareita.

– Puolenyön aikaan keikkatahti tiivistyi sitten kotihälytysten ja pahoinpitelyjen takia, kertoo komisario Riku Korpela Helsingin tilannekeskuksesta.

– Joulunvietto on sujunut odotetusti, normaaliin viikonloppuun verraten on ollut hiljaisempaa, Korpela kertoo.

Joulunvietossa on toistaiseksi vältytty suuronnettomuuksilta ja tulipaloilta.