Chilessä voimakas maanjäristys – Tsunamivaroitus peruttu

Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen mukaan järistyksen keskus on noin 35 kilometrin syvyydessä.

maanjäristykset
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Chilessä on tapahtunut voimakas maanjäristys, jonka magnitudi oli 7,6. Järistyksestä kertoo Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus USGS (siirryt toiseen palveluun).

Järistyksen keskus oli USGS:n mukaan 225 kilometriä Puerto Monttin satamakaupungista lounaaseen.

Yhdysvalloissa toimiva Tyynenmeren tsunamivaroituskeskus antoi välittömästi järistyksen jälkeen tsunamivaroituksen alueelle, joka on tuhannen kilometrin säteellä järistyksen keskuksesta. Varoitus on jo peruttu.

Harvaan asutulla rannikkoseudulla ehdittiin evakuoida noin 4 000 asukasta. Viranomaisten mukaan kenenkään ei tiedetä kuolleen. Joidenkin valtateiden kerrotaan vaurioituneen järistyksessä, ja paikallisen energiayhtiön mukaan sähköt ovat poikki noin 22 000 asiakkaalta.

Pelastustoimen aluejohtaja Alejandro Verges on sanonut TVN-kanavan haastattelussa, että viestintäyhteyksissä järistysalueelle on ollut ongelmia.

Järistys sattui noin 35 kilometrin syvyydessä hieman ennen puoltapäivää paikallista aikaa. Aluksi järistyksen keskuksen syvyydeksi ilmoitettiin 15 kilometriä.

Chilessä tapahtuu maanjäristyksiä suhteellisen usein. Helmikuussa 2010 maanjäristys, jonka voimakkuus oli 8,8, aiheutti tsunamin ja tappoi 524 ihmistä.

Lähteet: Reuters, AFP, AP