Venäläiskoneen turman syy vielä epäselvä – Ministerin mukaan terroriteko on yksi mahdollisuus

Mustaanmereen pudonneen sotilaskoneen kyydissä oli 92 ihmistä, jotka kaikki kuolivat. Matkustajista suuri osa kuului Puna-armeijan kuoroon.

Venäjä
Yleiskuva lentokentältä
Turmakone lähti matkaan Sotšista, Adlerin lentokentältä.Hannibal Hanschke / EPA

Venäjän liikenneministeri Maksim Sokolov sanoo, että aamulla Mustaanmereen syöksyneen venäläiskoneen turman syy on vielä epäselvä, mutta myös terroriteon mahdollisuutta tutkitaan.

Sokolovin mukaan turman syyllä on kuitenkin liian aikaista spekuloida, ja tutkijat perehtyvät kaikkiin vaihtoehtoihin. Hän lisäsi, että koneen mustia laatikoita ei ole vielä löydetty.

Venäjän puolustusministeriölle kuuluva Tupolev Tu-154 -kone putosi mereen sunnuntaiaamuna pari minuuttia sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Sotšin lentokentältä.

Kaikki kyydissä olleet 92 ihmistä kuolivat onnettomuudessa. Viranomaisten mukaan tähän mennessä on löydetty 11 ruumista. Etsintäoperaatiota jatketaan ympäri vuorokauden.

Uutistoimistojen mukaan 84 matkustajasta ainakin 64 kuului Puna-armeijan kuoroksi kutsuttuun Aleksandrovin yhtyeeseen, joka on Venäjän armeijan virallinen musiikki- ja tanssiyhtye.

Kone oli matkalla Syyriaan Hmeymimin lentotukikohtaan, jossa Puna-armeijan kuoron oli määrä esiintyä uudenvuodenjuhlassa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on julistanut maanantain kansalliseksi surupäiväksi.

*Lue myös: *

Total Balalaika ja monta muuta show'ta – Pudonneessa koneessa ollut Puna-armeijan kuoro kävi Suomessa useasti

Mustaanmereen pudonnut sotilaskone oli kyyditsemässä kuuluisan Puna-armeijan kuoron jäseniä Syyriaan

Lähteet: AP, AFP, Reuters, Tass