Herätys: Joulumyrsky laantui, paluuliikenne sujui rauhallisesti ja Yle selvitti suhtautumista eutanasiaan

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Autoja ajaa pimeässä illassa ja lunta satelee hiljalleen.
AOP

Joulumyrsky Urd ei aiheuttanut henkilövahinkoja

Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa joulunvietto päättyi Urd-myrskyyn, joka aiheutti tulvia ja sähkökatkoja. Myrskyyn varauduttiin hyvin, joten henkilövahingoilta vältyttiin.

Norjassa Urdin ennätystuulilukemaksi mitattiin 47 metriä sekunnissa. Urd-myrsky alkoi laantua aamuyön tunteina, mutta kovat tuulet jatkuvat vielä tänään.

Joulun paluuliikenne sujui hyvin

Tapaninpäivän paluuliikenne sujui pientä jonoutumista lukuun ottamatta kohtalaisen hyvin. Keliolosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta kuolonuhreja vaativilta onnettomuuksilta vältyttiin.

Vilkkainta paluuliikenne oli tieliikennekeskuksen mukaan Mikkelin ja Tampereen suunnasta Helsinkiin päin.

Pyhäjärvellä poliisioperaatio

Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla on käynnissä poliisioperaatio. Oulun poliisilaitos kertoo, että Ruotasen alueella menossa olevan operaation vuoksi Tornitie on osittain suljettu. Paikalle on lähetetty useita partioita. Tieto operaatiosta tuli hieman klo 5 jälkeen.

Suomalaiset sallisivat eutanasian

Hyväksytkö eutanasian – eli pitäisikö ihmisellä olla oikeus saada kuolinapua? Yle ja Taloustutkimus esittivät kysymyksen yli tuhannelle suomalaiselle. 73 prosenttia vastasi kyllä, 14 prosenttia vastasi ei – ja 13 prosenttia ei osannut sanoa. Yli 64-vuotiaat suhtautuvat eutanasian sallimiseen muuta kansaa epäilevämmin.

Enkelimuistomerkki haudalla.
Kalevi Rytkölä / Yle

Älä vie näitä kierrätyskeskukseen

Kierrätyskeskus ei ole kaatopaikka, jonne kipataan kaikki se, mitä ei haluta omissa nurkissa nähdä. Toimittajamme selvitti, mitä ei kannata edes yrittää tuoda myytäväksi: listalta löytyvät ainakin huonokuntoiset sohvat, VHS-kasetit ja kolauksen kärsineet pyöräilykypärät.

VHS-kasetti
AOP