1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tienpinnat liukastumassa ja liikenne vilkastumassa iltaa kohden

Vilkkainta on nelostiellä Mikkelin ja Helsingin välillä. Lämpötilat ovat painumassa pakkasen puolella koko maassa, tieliikennekeskus pyytää huomioimaan tämän ajotavassa.

Kotimaan uutiset
Pimenevässä illassa ajavia autoja.
AOP

Joulun paluuliikenne on lähtenyt iltapäivän kuluessa käyntiin, mutta liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatisen mukaan teille mahtuu yhä mainiosti.

– Liikennettä on kohtalaisesti, mutta toistaiseksi ajetaan normaalinopeuksilla. Vilkkainta on nelostiellä Mikkelistä Lahteen ja Lahdesta Helsinkiin päin, missä on selkeästi suurin paluuliikenteen paine, Jaatinen tieliikennekeskuksesta sanoo.

Jaatinen arvelee, että ajokelit ovat olleet päivän mittaan niin huonot, että moni on todennäköisesti miettinyt vaihtoehtoja paluulle ja jatkanut lomailua välipäiville, mikäli mahdollista.

Jaatinen ei usko, että illan mittaan tulee mitään erityistä paluuliikenteen ruuhkahuippua, mutta liikennemäärät jonkin verran lisääntynevät iltaa kohden.

– Ajokelistä kantaisin siinä mielessä huolta, että lämpötilat ovat painumassa pakkasen puolella koko maassa. Lumiraja on Jyväskylän kohdalla. Etelämpänä on satanut vettä ja räntää, joka lämpötilan laskiessa aiheuttaa teillä liukkautta, hän muistuttaa.

Heikoimmat ajokelit ovat Jaatisen mukaan Oulun ja Kainuun alueella sekä keskisessä Suomessa.

Vakavimmat onnettomuudet ovat tapaninpäivänä tapahtuneet Saarijärvellä tiellä 13, kun henkilöauto ja säiliöauto törmäsivät noin klo 13. Kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi vakavasti. Aamuvarhaisella tapahtui toinen onnettomuus, jossa maitoauto suistui ojaan.

– Maitoa valui autosta aika tavalla ja maitohan on vaarallinen aine kun se tuonne maastoon pääsee, Jaatinen kertoo.

Lue seuraavaksi