1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Paluuliikenteen huippu ajoittui iltaan

Iltakuuden aikaan nopeudet alentuivat muutamalla tieosuudella 60 kilometriin tunnissa. Päätiet on suolattu tieliikennekeskuksen mukaan hyvin, mutta pikkuteillä kannattaa varautua liukkauteen.

Kotimaan uutiset
Autoja ajaa pimeässä illassa ja lunta satelee hiljalleen.
AOP

Tapaninpäivän paluuliikenne vilkastui hieman myöhemmin, kuin mitä tieliikennekeskus alun perin arvioi. Vilkkaimmillaan liikenteen ennustettiin olevan klo 14 ja 18 välillä, mutta suurin liikenteen huippu ajoittuikin iltaan.

Nopeudet hidastuivat hetkellisesti noin 60 kilometriin tunnissa iltakuuden aikaan Heinolan Lusin kohdalla ja kolmostiellä Tampereen ja Hämeenlinnan välillä. Klo 18.30 nopeudet olivat jälleen nousseet 80 kilometriin tunnissa.

– Suuria ruuhkapiikkejä tuskin enää syntyy, pieniä jonoutumia lukuun ottamatta, vaikka liikenne jatkuukin kohtalaisen vilkkaana iltaan saakka, liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen arveli.

Lumisadealue siirtyi itärajan yli iltapäivällä, mutta yksittäisiä sadealueen nauhoja on kulkenut Tampereen korkeudella lännestä itään.

– Teillä saattaa kosteutta esiintyä, mutta päätiet on saatu suolattua hyvin, joten suurempia liukkauksia ei niillä pitäisi olla. Pikkutiet sen sijaan ovat varmasti paikka paikoin liukkaita, Jaatinen varoitti.

Tieliikennekeskuksen mukaan vakavilta onnettomuuksilta on joulun paluuliikenteessä vältytty.

–Ulosajoja ja autojen pyörähtämisiä on ollut siellä täällä, mutta tieliikennekeskuksen tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi ainakaan menehtynyt liikenneonnettomuuksissa eli paluuliikenne on sujunut kohtalaisen hyvin, Jaatinen sanoi.

Lue seuraavaksi