Turmakoneen musta laatikko löytynyt Mustastamerestä – Tupolev-154- konemalli lentokieltoon Venäjällä

Lentokielto jatkuu, kunnes turman syy on selvitetty. Lentokoneen osia ja matkustajien ruumiita on löytynyt suuressa etsintäoperaatiossa.

lento-onnettomuudet
Meri, kynttilöitä, kukkia ja sureva pari.
Sotšin kaupungin asukkaat ovat tuoneet kynttilöitä ja kukkia Mustanmeren rannalle turmassa kuolleiden muistoksi.YEVGENY REUTOV / EPA

Yksi Mustaanmereen syöksyneen lentokoneen mustista laatikoista on löytynyt, Venäjän puolustusministeriö kertoo. Musta laatikko aiotaan lähettää tutkittavaksi ilmavoimien tutkimuskeskukseen lähelle Moskovaa.

– Lentotietojen päätallennin löytyi kello 5.42 aamulla noin 1,6 kilometrin päässä rannikolta 17 metrin syvyydestä, ministeriö kertoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Mustat laatikot sisältävät tietoa lentokoneen viimeisistä hetkistä. Usein lentokoneissa on kaksi mustaa laatikkoa, joista toinen tallentaa koneen teknisiä lentotietoja ja toinen nauhoittaa ohjaamon keskusteluja.

Kaikki Tupolev-154-malliset koneet on asetettu toistaiseksi lentokieltoon Venäjällä, uutistoimisto Interfax kertoo. Lentokielto jatkuu, kunnes turman syy saadaan selville. Joulupäivänä mereen syöksynyt turmakone oli malliltaan Tupolev-154.

Sotilaskoneen kappaleita löytynyt jo aiemmin

Venäläinen Tupolev-154-sotilaskone syöksyi Mustaanmereen joulupäivän aamuna sunnuntaina vain muutama minuutti sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Sotšin kentältä. Koneen määränpäänä oli Hmeymimin lentotukikohta Syyrian Latakiassa.

Lentokoneen osia ja matkustajien ruumiita on löytynyt jo aikaisemmin. Putoamisen syytä ei tiedetä, mutta terrori-iskua pidetään epätodennäköisenä.

Kaikki koneessa olleet 92 ihmistä kuolivat. Valtaosa matkustajista kuului tunnettuun Puna-armeijan kuoroon. Laulajien oli tarkoitus esiintyä Venäjän joukoille Syyriassa uuden vuoden juhlissa.

Lähteet: Tass, Reuters, AP