1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. George Michael

George Michaelista paljastui spontaani hyväntekijä – piti ilmaiskonsertteja sairaanhoitajille ja auttoi salaa kodittomia

Britannian media on kertonut poplaulajan antaneen rahaa muun muassa lastensuojeluun ja HIV-tartuntojen ehkäisyyn. Monet teoista paljastuivat vasta hänen kuolemansa jälkeen.

George Michael esiintyi vuonna 2012 Pariisissa hyväntekeväisyyskonsertissa, jossa kerättiin varoja aidsin vastaiseen työhön. Kuva: STEPHANE REIX / EPA

Joulupäivänä menehtynyt George Michael ei yleensä ollut otsikoissa hyväntekeväisyytensä takia. Tähden kuoleman jälkeen monet yksittäiset ihmiset ovat kuitenkin kertoneet tarinoita hänen yllättävistä lahjoituksistaan.

Pitkän uran tehnyt George Michael lahjoitti tosinaan kaikki jostain kappaleesta saamansa lisenssimaksut hyväntekeväisyyteen.

Esimerkiksi lasten auttavaa puhelinta Britanniassa ylläpitävä Childline-järjestö sai vuonna 1996 listaykköseksi nousseen Jesus to Child -singlen tulot. Kyse oli miljoonista, järjestöä johtava Esther Rantzen kertoi The Guardian -lehden mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Vuonna 1991 hän taas lahjoitti yhdessä Elton Johnin kanssa levyttämänsä dueton tuotot Terrence Higgins -säätiölle, joka kamppailee aidsia ja HIV-tartuntoja vastaan, The Telegraph -lehti kertoo. (siirryt toiseen palveluun)

George Michael tuki säätiötä anteliaasti vuosikausia. Hänen puolisonsa Anselmo Feleppa oli kuollut Aidsin aiheuttamaan sairauteen vuonna 1993.

Yllättäviä lahjoituksia

Laulajatähden kuoleman jälkeen on käynyt ilmi, että hänellä oli tapana tehdä spontaaneja lahjoituksia salaa julkisuudelta. 

Kun Britannian Ota tai jätä -visailuohjelman kilpailija oli kertonut tarvitsevansa 15 000 puntaa hedelmöityshoitoihin, George Michael oli soittanut seuraavana päivänä ohjelmaan ja luvannut lahjoittaa naiselle tarvittavan summan.

Asiasta kertoi televisiojuontaja Richard Osman Twitterissä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Toimittaja Sali Hughes puolestaan paljasti, että George Michael oli antanut baarin tarjoilijalle 5000 punnan juomarahan. Tarjoilija oli ollut opintovelkainen sairaanhoitajaopiskelija.

George Michaelilla oli myös tapana antaa sairaanhoitotyöntekijöille lippuja konsertteihinsa ja jopa pitää sairaanhoitajille ilmaiskonsertteja.

Lehtitietojen mukaan sairaanhoitajat olivat George Michaelin sydäntä lähellä, koska he olivat pitäneet huolta hänen vuonna 1997 syöpään kuolleesta äidistään.

Apua kodittomille ja museolle

Näyttelijä Emilyne Mondo taas kertoi, että George Michael oli tehnyt hänen kanssaan vapaaehtoistyötä kodittomien asuntolassa. Hän oli kuitenkin pyytänyt, ettei Mondo kertoisi asiasta.

George Michael käytti rahojaan myös musiikkihistorian taltioimiseen. Hän osti vuonna 2000 John Lennonin pianon 1,4 miljoonalla punnalla yksityiseltä keräilijältä ja lahjoitti sen Liverpoolin Beatles-museolle.

Juttua korjattu klo 16.18: televisiojuontaja Osmanin etunimi on Richard.