Hartaasti odotetut työt Forssan leirikeskuksessa alkavat

Työt Forssan Ruostejärven leirikeskuksessa alkavat vanhojen rakennusten purkamisella. Ruostejärven leirikeskuksen kunnostaminen on ollut monien forssalaisten toiveena pitkään, sillä Ruostejärvi koetaan yhteiseksi. Lasten kesäleireillä ovat viettäneet kesiään varsin monet sukupolvet.

Forssa

Paljon odotetut työt Forssan Ruostejärven leirikeskuksessa alkavat. Ensimmäiseksi Nuorten työpaja ryhtyy purkamaan vanhoja majoitusrakennuksia heti vuoden alussa, kertoo Forssan nuoriso- ja liikuntapalvelupäällikkö Tapio Virtanen. Virtanen sanoo, että puolueiden ja johtavien virkamiesten kanssa on sovittu, että työt aloitetaan erittelemättömien määrärahojen turvin. Virtanen toivoo, että määrärahoja löytyy vuoden 2018 talousarvioon, jotta leirikeskus saadaan taas forssalaisten käyttöön.

Ruostejärven leirikeskus suljettiin nelisen vuotta sitten sen huonon kunnon vuoksi. Muun muassa lasten kesäleirien pitopaikassa kaksi majoitusrakennusta ja ruokalarakennus olivat päässeet niin heikkoon kuntoon, ettei leirikeskus tarjonnut terveellistä ja turvallista toimintaympäristöä. Kesäleirejä on järjestetty korvaavissa paikoissa, mutta vain Ruostejärvellä on ollut oikea henki ja perinne. Kesäleireillä ovat käyneet varsin monet forssalaiset sukupolvet.