Herätys: Jääkiekkotappioita, ilotulitusta ja kallista käteistä

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Itsenäisyyspäivän ilotulitusta
Yle / Petri Aaltonen

Japanin pääministeri vieraili Pearl Harborissa

Japanin pääministeri Shinzo Abe on tehnyt historiallisen vierailun Yhdysvaltoihin, Pearl Harborin satamaan. Kyseessä oli ensimmäinen Japanin pääministerin vierailu kuuluisan sotasataman muistomerkillä ja samalla ensimmäinen japanilaisjohtajan vierailu Pearl Harborissa yhdessä Yhdysvaltain presidentin kanssa.

Japanin pääministeri Shinzo Abe ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama hiljentyivät USS Arizonan muistomerkillä Pearl Harborissa, Havaijilla 27. joulukuuta.
Japanin pääministeri Shinzo Abe ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama hiljentyivät USS Arizonan muistomerkillä Pearl Harborissa, Havaijilla 27. joulukuuta.EPA

Kelan palautuskuoret katoavat

Kelan palautuskuoret ovat hiljalleen kadonneet toimipisteiden tiskeiltä. Kela alkoi vähentää palautuskuorien käyttöä keväällä 2015. Tavoitteena on saada aikaan säästöjä ja ohjata asiakkaat käyttämään entistä enemmän Kelan verkkosivuja ja puhelinpalvelua. Tänä vuonna palautuskuorien käytön rajoittamisesta syntyy noin 750 000 euron säästöt.

Pikkuleijonille toinen tappio MM-kisoissa

Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtasi viime yönä Tanskan alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa Montrealissa. Suomi hävisi ottelun maalein 3-2. Suomi kohtaa vielä alkulohkossa Ruotsin ja Sveitsin.

Ilotulitukset värjäävät taas taivaan

Viikonloppuna vuosi vaihtuu, ja ilotulitukset täyttävät taivaan. Meilläkin on luvassa erityisen komeita posauksia, kun Suomen 100-vuotisjuhlavuosi pyörähtää käyntiin. Tietokoneohjelmilla rakennettuja tulituksia ammutaan ympäri maailmaa – mutta myös meillä Suomessa. Toimittajamme selvitti, miten tehdään näyttävä ilotulitus.

Käteinen käy sijoittajalle kalliiksi

Käteistä
Yle

Suomalaisten eläkeyhtiöiden ja -laitosten sijoitusvarallisuus on yhteensä noin 185 miljardia euroa. Nykykoroilla tälle rahalle on ollut vaikea saada tuottoa, ja käteisvarojen ylläpito vasta käykin kalliiksi. Kerromme, miten eläkefirmat joutuvat maksamaan käteistalletuksistaan suolaiset miinuskorot pankeille.