Kollegat muistelevat Carrie Fisheriä: "Voima ei ole enää koskaan entisellään"

Tähtien sota -elokuvista maailmanmaineeseen noussutta Carrie Fisheriä kuvataan lahjakkaaksi ja hauskaksi ihmiseksi.

Carrie Fisher Star Wars -elokuvassa The Empire Strikes Back. Kuva: Lucasfilm, 20th Century Fox

Näyttelijä Carrie Fisherin kuolema on saanut elokuva- ja viihdealan kollegat muistelemaan rakastettua tähteä sosiaalisessa mediassa.

Fisher sai viime viikolla sydänkohtauksen ja menehtyi tiistaina Los Angelesissa. Hän oli 60-vuotias.

Tähtien sota -elokuvien luoja George Lucas sanoo kaipaavansa Fisheriä, jonka ystävä oli liki koko aikuisikänsä.

– Carrie oli erittäin älykäs: lahjakas näyttelijä, kirjoittaja ja komedienne. Värikäs persoona, jota kaikki rakastivat, Lucas sanoo.

Vastanäyttelijä Harrison Ford puolestaan kuvaa Fisheriä ainutlaatuiseksi ja pelottomaksi.

Fisherin esittämän prinsessa Leian veljeä Luke Skywalkeria näytellyt Mark Hamill kirjoittaa Twitterissä olevansa musertunut ja jatkaa myöhemmin, että Fisher "kuului meille kaikille, halusipa sitä tai ei":

Kolmas Tähtien sota -näyttelijäkollega Billy Dee Williams viittaa yhdessä tehtyihin elokuviin ja sanoo, että Voima ei ole enää koskaan entisellään:

– Luulin, että sain joululahjaksi sen, mitä halusin. En saanutkaan, huolimatta niin monien ajatuksista ja rukouksista, kirjoittaa puolestaan C-3PO-droidia esittänyt näyttelijä Anthony Daniels.

Koomikko ja juontaja Ellen DeGeneres muistaa Carrie Fisherin lahjakkaana kirjoittajana, näyttelijänä ja ystävänä ja erittäin hauskana ihmisenä.

Toinen yhdysvaltalainen näyttelijä ja juontaja Chris Hardwick tiivistää tviitissään monen tunnot.

– Ihana prinsessa. Mahtava soturi. Uskomaton kirjoittaja. Ystävällinen sielu. Ensimmäinen ihastukseni 6-vuotiaana. Lepää rauhassa, Carrie Fisher, galakseittain faneja suree menetystä, Hardwick kirjoittaa.