yle.fi-etusivu

Haaveissa isot saaliskalat – Metsähallitus rakentaa viisi kohdetta Pohjois-Suomeen

kalastusmatkailu
Siikoja laatikossa.
Pekka Loukkola / Yle

Pohjois-Suomessa aletaan kehittää kalastuskohteita, joissa saaliiksi saa isoja kaloja. Metsähallitus rakentaa yhteistyössä viisi mallikohdetta Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

Lapissa kohteita ovat Posion Livojärvi, Pellon Koutusjärvi ja tunturivedet Enontekiöllä. Muut kohteet ovat Hossa Suomussalmella ja Kylmäluoma Taivalkoskella.

Suuriin saaliskaloihin tähdätään istutuksilla ja kalastusjärjestelyillä. Tavoitteena on kalastuskohde, jossa ison saaliskalan todennäköisyys on aiempaa suurempi.

Isoja elämyksiä Pohjolan kalavesiltä -hanketta vetää Metsähallituksen Luontopalvelut. Tutkimuksista vastaa Itä-Suomen yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitos, ja mukana ovat myös kalastusjärjestöt, osakaskunnat, ELY-keskus ja matkailuyrittäjät.

– Operaation tavoite on kunnianhimoinen mutta mahdollinen. Hankkeen jälkeen meillä pitäisi olla kalastuksen mallikohteita, joissa ison kalan todennäköisyys on suurempi. Jos malli on toimiva, sitä voi hyödyntää laajemminkin, projektipäällikkö Markku Vierelä Metsähallituksesta sanoo tiedotteessa.

Kolme vuotta kestävä hanke saa suurelta osin rahoituksensa EU:lta.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hyvinvointi

Jäivätkö unet vähiin? Unihoitaja vinkkaa: Kokeile pysäytyssanaa, älä katso kelloa

Meteorit

Leiskuvan tulipallon putoamispaikka selvisi – palat putosivat mallinnuksen mukaan erämaahan

Tieliikenneonnettomuudet

Kuorma-auto törmäsi polkupyöräilijään Akaassa – Nuori poika sai surmansa

Ruokakulttuuri

"Keittiö ei voi jokaista tuulta seurata" – Suomalaisten maku muuttuu verkkaisesti