Suomen suosituin hyvinvointibloggaaja: lepo, liikunta ja terveellinen, jopa hoitava ruoka - siinä eväät uudelle vuodelle

Stressitön, hidas elämä, liikunta ja ruoka liittyvät yhä kiinteämmin ihmisten hyvinvointiajatteluun. Tätä mieltä on moneen kertaan palkittu bloggari Vilma Peltonen.

hyvinvointi
Suomen parhaaksi hyvinvointiblogiksi on valittu kolmena peräkkäisenä vuonna Vilma Peltosen blogi Vilma P.
Suomen parhaaksi hyvinvointiblogiksi on valittu kolmena peräkkäisenä vuonna Vilma Peltosen blogi Vilma P.Pasi Takkunen / Yle

Ihmisten hyvinvoinnissa levon merkitys, meditaatio, elämän hidastaminen ja mielen tasapaino korostuvat jatkossakin. Näin uskoo hyvinvointibloggari Vilma Peltonen, 26.

– Unen laatuun panostetaan. Yhä enemmän puhutaan laadukkaan unen merkityksestä. Uniteknologia kehittyy koskien niin peittoja kuin tyynyjäkin, muistuttaa Peltonen. Hänen Vilma P -bloginsa on valittu jo kolmena peräkkäisenä vuonna Suomen parhaaksi hyvinvointiblogiksi.

Pitkäkestoinen stressiä hoitava liikunta

Peltonen muistuttaa, että koko ajan ilmestyy uusi lajeja liikuntaan. Mistä tulee suuren yleisön suosikki, sitä on vaikea tietää. Viime aikoina ovat kasvattaneet suosiotaan lyhyet, kovan intensiteetin treenit, mutta sen lisäksi myös pitkäkestoiset stressiä hoitavat lajit kuten jooga.

– Ei puhuta pelkästään kalorinkulutuksesta, vaan liikunta liittyy oman mielen valmentamiseen ja siinä yhdistyy sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi. Kävely on ihan loistavaa, sanoo Peltonen.

Liikunnassa myös teknologiaa hyödynnetään entistä enemmän.

– Puhelimiin ja tietokoneisiin tulee uusia liikuntaa koskevia sovelluksia. Verkon kautta ihmiset voivat saada esimerkiksi ohjatun joogatunnin kotiin. Nämä ovat tosi hyviä asioita, iloitsee Peltonen.

Ruoka näkyy mielialassa ja terveydessä

Vilma Peltonen uskoo, että kasvisruokailu lisääntyy ja kasvisproteiinilähteet korvaavat lihaa, myös ravintoloissa. Siitä kertovat uudet tuotteet kuten nyhtökaura ja härkis.

– Eettisyys ja vastuullisuus ruuankulutuksessa kasvavat. Ruuan hävikkiä pohditaan yhä pontevammin, Peltonen lisää.

– Ravinto vaikuttaa terveyteen. Tulehduksia poistavat mausteet kuten kurkuma ja erilaiset parantavat teelaadut kasvattavat suosiotaan, ennakoi Peltonen.

Hän ennakoi muun muassa leväruokien nousua.

– Meren kasvikset tulevat yhä vahvemmin ruokapöytiin. Mitä tummempi vihreä sitä terveellisempi ja levächipsit tekevät tuloaan isommille markkinoille. Superfoodista puhutaan ja myös nautitaan entistä enemmän.

Vilma Peltonen
Vilma Peltonen kiinnostui terveellisistä elämäntavoista lukiovuosinaan Seinäjoella. Silloin hän toimi jo mallina ja on jatkanut mallin töitä kymmenkunta vuotta. Nyt hyvinvointiblogista on tullut hänen päätyönsä.Pasi Takkunen/Yle

Hiukset ja kynnet kuntoon

Peltonen ei käytä valkoista sokeria. Makeuttajina ovat hunaja, tumma ruoko- tai kookossokeri ja hedelmistä muun muassa taateli ja banaani. Kasvisyöjäksi hän siirtyi vuosi sitten.

– Kiinnostuin ruuasta kun kävin lukiota ja toimin samalla mallina. Siihen asti elin karkeilla ja kekseillä, sitten tuli täysi käännös, naurahtaa Peltonen.

Koska muutos oli raju, niin ruuan merkitys Peltosen omassa hyvinvoinnissa näkyi nopeasti.

– Oma energia ja hyvä olo kasvoivat. Mieliala koheni. Hiusten ja kynsien kunto parani. Nämä vaikutukset vain vahvistivat kiinnostustani ruokaan, muistelee Peltonen.

– Jokaisen on hyvä löytää oma ruokarytmi ja hyvä ruoka. Se parantaa elämän laatua, eikä tarvitse kärsiä turhista vaivoista, Peltonen opastaa.

Blogiaan Peltonen on pitänyt yli neljä vuotta ja pari viimeistä vuotta päätoimisesti. Peltonen on lähtöisin Seinäjoelta ja asuu tätä nykyä Italiassa.