Näyttelijä Carrie Fisherin kuolema mutkistaa Tähtien sota -saagaa – Miten käy prinsessa Leian?

Carrie Fisherille oli kaavailtu suurta roolia myös Tähtien sota -elokuvan yhdeksännessa osassa.

Carrie Fisher Kuva: Nils Jorgensen / AOP

Näyttelijä Carrie Fisher oli ehtinyt viimeistellä ensi vuonna ensi-iltaan tulevan Tähtien sota -elokuvan kuvaukset ennen kuolemaansa, kertoo elokuvastudio Disney. Fisher kuoli maanantaiaamuna sairaalassa Los Angelesissa. Hän oli saanut sydänkohtauksen lennolla Lontoosta Los Angelesiin neljä päivää aiemmin.

Fisher näytteli kolmessa ensimmäisessä Tähtien sodassa prinsessa Leiaa ja palasi rooliin viime vuonna elokuvissa pyörineessä elokuvasarjan seitsemännessa osassa. Elokuva nosti Fisherin jälleen maailmanmaineeseen, kun elokuva keräsi yli kahden miljardin dollarin lipputulot maailmanlaajuisesti.

Fisherin roolihahmon odotettiin saavan ison roolin myös yhdeksänteen Tähtien sotaan, mutta nyt suunnitelmat saattavat mennä uusiksi. Disneyn tiedottaja ei tiistaina halunnut kommentoida, tuleeko prinsessa Leia esiintymään kahdeksannen osan jälkeisissä elokuvissa.

Joku pahoittaa mielensä

Tähtien sota -elokuvien fanit ovatkin alkaneet spekuloimaan, miten kapinallisten taistelu erittäin ilkeää imperiumia jatkuu ilman kapinallisprinsessa Leiaa. Leia oli seitsemännessä Tähtien sodassa yksi kapinallisten kenraaleista.

Vaihtoehtoja Leian kohtalolle on useita. Fisherin esittämä hahmo voidaan luoda digitaalisesti, jos tekijät saavat luvan siihen oikeuksienhaltijoilta. Disney voi myös muuttaa yhdeksännen osan käsikirjoitusta, kuvata uudelleen kahdeksannen osan kohtauksia tai korvata Fisher tätä muistuttavalla näyttelijällä.

Oli ratkaisu mikä hyvänsä, varmaa on, että joku pahoittaa mielensä. Niin käy Tähtien sota -elokuvien kohdalla aina.

Lähteet: Reuters