Mirror: George Michael lahjoitti vammaisille lapsille matkan Lappiin

Jouluna kuollut laulaja George Michael lahjoitti Mirror-lehden mukaan parikymmentä vuotta sitten vammaisille brittilapsille matkan Lappiin.

George Michael
Joulupukki
Bikka Puoskari / Yle

Mirror-lehdessä Sue Clarke kertoo, kuinka George Michael lahjoitti 18 vuotta sitten sadoille lapsille taianomaisen joulun. Clarke kertoo kuulleensa television aamuohjelmasta laulajan suunnitelmista järjestää vammaisille lapsille tilauslento Lappiin ja ohjelmassa haettiin halukkaita matkalle.

Tuolloin Clarke lähetti ohjelmaan kirjeen ja kertoi 8-vuotiaasta Ricky-veljenpojastaan, silmäterästään, jolla on Downin syndrooma. Hän toivoi, että poika pääsisi yhden perheenjäsenen kanssa matkalle Lappiin.

Clarke sai pian vastauksen, että koko kuusihenkiselle porukalle lahjoitetaan matka Lappiin. Kaikkiaan matkalle osallistui 250 lasta perheineen, Carke muistelee Mirror-lehdessä. (siirryt toiseen palveluun)

Matkaa hän kuvailee unohtumattomaksi elämykseksi rekiajeluineen ja joulupukin tapaamisineen. Erityisen koskettavaa oli se, ettei moni perheistä olisi itse pystynyt kustantamaan matkaa joulupukin luo.

Mirror ei kerro tarkemmin matkan järjestäjästä. Lappiin on pitkään järjestetty erilaisia hyväntekeväisyysmatkoja joulun alla. Yksi järjestäjistä on ollut When you wish upon a star -säätiö.