Kivimaan uimahalli pian remonttiin – uimareille kylmäallas ja kuntoilijoille ulkoliikuntatila

Pitkään odotettu Kivimaan uimahallin remontti nytkähtää liikkeelle ensi vuonna.

uimahallit
Kivimaan uimahallin käyttö on ahkeraa
Lahdessa on nykyisellään kolme uimahallia. Kuva Kivimaan hallista. YLE / Niko Rönkkö

Kun Lahden uimahalli on saatu pitkään jatkuneen remontin jäljiltä yleisökäyttöön, alkaa Lahdessa ensi vuonna seuraava iso halliremontti. Kivimaan uimahallin remonttisuunnitelmat valmistuvat maaliskuussa, jonka jälkeen urakka kilpailutetaan.

Näillä näkymin huonokuntoisen Kivimaan uimahallin korjaustyöt käynnistyvät toukokuussa, jolloin hallin ovet laitetaan yleisöltä säppiin reiluksi vuodeksi. Valmiiksi saneerausurakka on määrä saada syksyksi 2018.

Koko talotekniikkaa laitetaan perusteelliseen remonttiin. Huonokuntoisen hallin altaat, pesu- ja pukeutumistilat, sisäpinnat, julkisivu ja vesikatto uusitaan. Lasten altaan paikkaa muutetaan, jotta Kivimaalle saadaan mahtumaan myös kylmäallas.

Ulkoliikunta-alue uimahalliin

Remonttisuunnittelussa on kuunneltu käyttäjien toiveita. Niinpä kuntosalin yhteyteen rakennetaan hallin ulkopuolellekin kuntoilutilaa.

Halliremontin on arvioitu maksavan 6,6 miljoonaa euroa, mutta lopullinen hinta selviää ensi kevään urakkakilpailussa. Remontin aloituskynnystä madaltaa hieman se, että Lahti on saamassa valtiolta avustusta töihin.

Kivimaan uimahalli on hyväksytty mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan ensi vuodelle. Tukea valtiolta on luvassa 800 000 euroa.