Herätys: Jari Aarnion huumejutussa tuomio, Mika Lintilä vannoo ministerinvalan, Debbie Reynolds on poissa

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Jari Aarnio.
Jari Aarnio.Derrick Frilund / Yle

Jari Aarnion huumejutussa tuomio

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huumejutussa. Aarniota syytetään yhteensä noin 30 rikoksesta. Vakavimmat syytteet ovat kahdeksan törkeää huumesyytettä, joiden mukaan Aarnio on ollut tuomassa Suomeen noin 1 000 kiloa hasista. Laajassa huume- ja virkarikosjutussa on Aarnion lisäksi yli 10 syytettyä. Aarnio on kiistänyt tutkinnan alusta lähtien kaikki rikosepäilyt.

Mika Lintilä vannoo ministerinvalan

Mika Lintilä.
Mika LintiläJarno Kuusinen / AOP

Mika Lintilä (kesk.) nimitetään elinkeinoministeriksi tänään. Yle näyttää ministerinvalan ja sen jälkeisen Lintilän tiedotustilaisuuden suorana uutisten verkkosivuilla sekä Yle Areenassa. Ylen uutisten politiikan toimituksen esimies Ari Hakahuhta ja taloustoimituksen esimies Antti Oksanen kommentoivat lähetyksessä ministerinvaihdosta tuoreeltaan.

Tutkimus paljastaa: Lääkärin sukupuolella voi olla väliä

Lääkäri stetoskoopin kanssa.
Yle

Osaavatko naislääkärit hoitaa iäkkäitä potilaita paremmin kuin miehet? Laajan yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan lääkärin sukupuolella on merkitystä. Suomessa asiaa ei ole tutkittu, mutta asiantuntija pitää mahdollisena, että täälläkin saataisiin samansuuntaisia tuloksia.

Näyttelijä Debbie Reynolds on poissa

Näyttelijä, Hollywood-ikoni Debbie Reynolds on kuollut. Reynoldsin kuoleman on vahvistanut Reynoldsin poika Todd Fisher. Reynolds kuoli vain päivä tyttärensä, näyttelijä Carrie Fisherin jälkeen.

– Se on totta. Hän on nyt Carrien luona, Todd Fisher kertoi uutistoimisto Reutersille.

Fisherin mukaan juuri ennen sairauskohtaustaan Reynolds kertoi kuinka hän ikävöi tytärtään ja halusi olla hänen kanssaan. 84-vuotias Debbie Reynolds kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan Beverly Hillsissä, Los Angelesissa keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa.

Kolumbian kongressi hyväksyi armahduslain

Juan Manuel Santos
Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos.Ray Stubblebine / EPA

Kolumbian kongressi hyväksyi selvällä äänten enemmistöllä armahduslain, joka on osa hallituksen ja vasemmistolaisen Farc-sissiryhmän solmimaa rauhansopimusta. Presidentti Juan Manuel Santos on kiitellyt vuolaasti alahuoneen ja senaatin päätöstä. Santosin mukaan lain läpimeno on ensimmäinen askel kohti rauhan lujittamista Farcin kanssa.

Kolumbian oikeusministeri arvioi pari viikkoa sitten, että hallitus voisi myöntää kaikkiaan noin 300 armahdusta, jotka koskevat poliittisista rikoksista syytettyjä. Armahdukset eivät koske murhiin, raiskauksiin tai kidutuksiin syyllistyneitä.

Loppuvuosi poikkeuksellisen lauha

Sää on loppuvuonna jopa poikkeuksellisen lauha, ennustaa Ylen meteorologi Toni Hellinen. Uudenvuodenyönä sää kylmenee kuitenkin koko maassa. Katso tarkemmat sääennusteet Ylen Sää-sivuilla.