1. yle.fi
  2. Uutiset

Trumpin avustaja virkaanastujaisista: Tämä ei ole mikään Woodstock – Esiintyjäksi lupautunut nuori Talent-tähti sai viimeisen naurun

Kansallislaulun virkaanastujaisissa esittävän 16-vuotiaan Jackie Evanchon levymyynti on nelinkertaistunut.

USA:n presidentinvaali
Trump hymyilee kuvan keskellä sinisessä puvussaan ja sinivalkoisessa solmiossa.
Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump vaalien jälkeisellä kiitoskierroksellaan Wisconsinin West Allisissa joulukuussa 2016.Tannen Maury/ EPA

Presidentiksi nousevalla Donald Trumpilla on ollut suuria vaikeuksia löytää julkkiksia virkaanastujaisiinsa 20. tammikuuta lopulla. Useat tähdet ovat kieltäytyneet kunniasta tai peruneet aiotun esiintymisensä.

Trumpin avustaja Boris Epshteyn kuitenkin sanoi, (siirryt toiseen palveluun) että julkkisesiintyjen löytäminen ei ole ongelma – koska sellaisia ei edes etsitä.

– Tiedättehän, tämä ei ole Woodstock. Tämä ei ole Summer Jam. Se ei ole konsertti eikä kyse ole julkkiksista. Kuten Donald Trump itse twiittasi, kyse on kansasta, Epshteyn sanoi CNN:lle.

Vaalikampanjan viimeisinä päivinä Trump arvosteli kilpakumppaniaan Hillary Clintonia siitä, muiden muassa Jay Z, Beyoncé, Jon Bon Jovi ja Lady Gaga yrittivät kerätä osallistujia hänen vaalitilaisuuksiinsa.

– Ja mitä apua heistä oli Hillarylle, ei MITÄÄN, Trump twiittasi virkaanastujaisiinsa liittyen.

Evanchon levymyynti räjähti

Osa virkaanastujaisiin lupautuneista on jo perunut esiintymisensä, kun heitä on arvosteltu. 16-vuotias Jackie Evancho kuitenkin todistaa, että esiintyminen voi myös kannattaa.

Evanchon on määrä esittää virkaanastujaisissa Yhdysvaltain kansalllislaulu. Hän on saanut niin ikään osakseen viharyöpyn.

America's Got Talent -kisassa vuonna 2010 toiseksi tullut Evancho kuitenkin voi kuitata ilkeilijöille sillä, että hänen levymyyntinsä on kasvanut huimasti.

Viihdesivusto TMZ:n mukaan Evanchon levymyynti on nelinkertaistunut esiintymisilmoituksen jälkeen. Hänen vuonna 2011 julkaistu albuminsa Dream With Me sekä vuoden 2010 O Holy Night ovat Yhdysvaltain Billboard-listan kakkosena.

Barack Obaman virkaanastujaisissa 2013 kansallishymnin esitti Beyoncé ja 2009 virkaanastujaisissa esiintyi muiden muassa soul-legenda Aretha Franklin.

Rockettes-tanssijat saavatkin valita

Evanchon lisäksi Trumpin virkaanastujaisissa ovat luvanneet esiintyä mormonien tabernaakkelikuoro sekä tanssiryhmä The Radio City Rockettes.

– The Rockettes edustaa Amerikan kansaa. Mormonien tabernaakkelikuoro edustaa Amerikan kansaa, Epshteyn sanoi.

Tanssiryhmä Rockettes on kuitenkin ollut viime päivinä skandaalin pyörteissä.

Aluksi monet ryhmän tanssijat sanoivat, etteivät haluaisi esiintyä virkaanastujaisissa. Yksi tunnetuista tanssijoista, Phoebe Pearl, sanoi Instagramissa olevansa keikasta "häpeissään ja pettynyt". Pearl viittasi ennen kaikkea Trumpin lausuntoihin naisista.

Ryhmän tanssijoita tukeneet ovat ottaneet yhteyttä liittoon sen jälkeen kun sosiaalisessa mediassa levisi tieto siitä, että tanssijoiden on pakko esiintyä potkujen uhalla.

– Jokainen on oikeutettu omaan poliittiseen mielipiteeseensä, mutta niillä ei ole sijaa tällä työpaikalla, sanottiin Rockettesin omistajan lausunnossa.

Myöhemmin tanssijoiden esimiehet kuitenkin ilmoittivat, että tanssijoilla on vapaa valinta siitä, haluavatko he esiintyä virkaanastujaisissa vai eivät.

Jo 1930-luvulla perustettu Rockettes on aiemmin esiintynyt muun muassa Super Bowlin väliajalla ja George W. Bushin virkaanastujaisissa 2001 ja 2005.

Virkaanastujaiskunniasta ovat kieltäytyneet muun muassa Garth Brooks ja KISS. Andrea Bocelli jo ehti ilmoittaa tulevansa, mutta perui esiintymisensä kritiikin jälkeen.

Myöskään avoimesti Trumpin tukena olleet julkkikset kuten Kid Rock, Kanye West, Ted Nugent tai Paris Hilton eivät ole kertoneet tulevansa virkaanastujaisiin.

Lue seuraavaksi