Kannonkosken Piispala havittelee jopa tuhansia majoitusvuorokausia kiinalaisista lapsista

Kannonkoskella Nuorisokeskus Piispala alkaa markkinoida lasten ja nuorten leiritoimintaa kiinalaislapsille.

Luontoyhteys
Piispalan nuorisokeskus sijaitsee muutaman kilometrin päässä Kannonkosken keskustasta.
Yle

Kiinalaisten matkailijoiden määrä Suomessa on kasvanut selvästi. Tilastokeskuksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) tämän vuoden tammi-lokakuussa kiinalaismatkailijoiden yöpymisten määrä Suomessa kasvoi neljänneksellä edellisen vuoden vastaavasta ajasta.

Suomessa vieraili tammi-lokakuussa vajaat 140 000 kiinalaista, ja yöpymisten määrä oli hieman alle 200 000.

Kannonkoskella Nuorisokeskus Piisapala aikoo osaltaan kasvattaa kiinalaisyöpymisten määrää. Keskus ryhtyy tarjoamaan kiinalaisille lapsi- ja nuorisoryhmille luontoelämyksiä ja puuhaa kotieläinten kanssa.

– Normaali leirikoulutoimintamme on noin 17 000 majoitusvuorokautta, ja tavoittelemme kymmentä prosenttia. Se olisi aika huikea taso, sanoo Piispalan johtaja Kari Hietaharju.

Kansainvälinen toiminta ei ole Piispalalle täysin uusi avaus. Aiemmin toimintaa on ollut Venäjältä, parhaimpina aikoina liki 10 000 majoitusvuorokautta. Satunnaisesti tulijoita on eri puolilta Eurooppaa.

– Kiinasta meidän on tarkoitus saada nimenomaan leirikoulutoimintaa, helmikuulle ja heinä-elokuulle, jotka ovat Kiinassa loma-aikoja, Hietaharju sanoo.

Kiinassa Piispalaa houkuttelee potentiaali.

– Tuntuu, että nyt on oikea aika katsoa tähän suuntaan. Suomen suuntaan on Kiinasta nyt paljon aktiivisuutta, ja Kiinasta tehdään leirejä jo muutenkin eri puolille Eurooppaa. Siellä on Piispalaan saakka rajattomat mahdollisuudet, Hietaharju sanoo.

Valttina Suomella on eksoottisuus ja luonto.

– Vesistöt, eläimet, metsät – luonto on ilman muuta toiminnan keskiössä, sanoo Hietaharju.