Useita muutoksia Meri-Lapin bussivuoroihin – vaikutuksia myös kouluvuoroihin

Osa Tervola–Keminmaa–Kemi alueen linja-autovuoroista loppuu tammikuun alusta alkaen. Myös uusia vuoroja aloittaa Meri-Lapissa.

joukkoliikenne
Rautaieasema, linja-autopysäkin löydettävyys
Karoliina Haapakoski / Yle

Tammikuun alusta alkaen Meri-Lapin alueen bussivuoroihin tulee monia muutoksia.

Tervola–Keminmaa–Kemi alueella liikennöiviin vuoroihin tulee useampiakin reittimuutoksia ja myös liikennöitsijät muuttuvat. Koskilinjat Oy:n, Heiskasen Liikenne Oy:n ja Orajärven Bussit Oy:n reittejä loppuu ja osa muiden liikennöitsijöiden loppuvista vuoroista siirtyy Orajärven Bussit Oy:lle.

Uudet vuorot eroavat osin aikaisemmista, joten muun muassa koulukuljetuksiin tulee muutoksia.

– Ehkä eniten tilanne vaikuttaa Tervolaan, missä tulee useampi reittimuutos. Kunta on kuitenkin tiedottanut asiasta koululaisille, kertoo seutulogistikko Kirsi Ylipiessa.

Simon ja Kemin välillä aloittaa uusi vuoropari, jota ajetaan aamupäivisin tiistaina ja torstaina. Ylipiessan mukaan lisäyksiä on tehty asiakaspalautteen pohjalta. Vuorot liikennöivät Simossa reittiä Simonkyläntie–Kirkkotie–Palohovintie–Maksniementie-Marostenmäentie ja Kemissä Eteläntietä. Vuoron myötä asiointiyhteydet sekä Kemiin että Simoon paranevat. Vuoroa ajaa K. Hekkanen Oy.

Kemin ja Tornio–Haaparannan välillä yhteydet paranevat sunnuntaisin. Sunnuntai-iltapäivälle tulee kolme uutta vuoroa molempiin suuntiin, jotka palvelevat myös liityntä- ja jatkoyhteyksinä Kemin rautatieaseman saapuville ja lähteville junille. Vuorot ajavat Kemissä Lapintietä ja Kemin ja Tornion välillä Valtatietä 921. Liikennettä hoitaa Orajärven Bussit Oy.

Tarkemmat tiedot uusien vuorojen aikatauluista ja reiteistä saa Matkahuollon aikataulupalvelusta (siirryt toiseen palveluun) tai liikennöitsijöiltä.