PowerPark jatkaa Suomen parhaana vapaa-ajankeskuksena

Huvipuisto PowerPark arvioitiin Taloustutkimuksen teettämässä kyselyssä jo viidettä kertaa Suomen parhaaksi 2010-luvulla. PowerParkin jälkeen listalta löytyvät Linnanmäki, Heureka ja Särkänniemi.

Alahärmä
Kuvassa kaksi tyttöä vuoristoradassa.
Powerpark

Kauhavan Alahärmässä sijaitseva PowerPark on arvioitu jälleen Suomen parhaaksi vapaa-ajankeskukseksi. Ensimmäisen kerran suomalaiset valitsivat PowerParkin Taloustutkimuksen tutkimuksessa maan parhaaksi vuonna 2010. Sen jälkeen ykköstiloja on tullut vuosina 2013, 2014, 2015 ja 2016.

PowerParkin takaa löytyvät tänä vuonna Linnanmäki, Heureka ja Särkänniemi. PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoman mukaan kilpailu vapaa-ajankeskusten kanssa on kovaa, mutta pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta.

– Olemme pystyneet tuottamaan elämyksiä, joista koko perhe voi nauttia ja tähän olemme myös panostaneet. Asiakkaiden valitsema ykköstila on paras kiitos työllemme, Kiviluoma kertoo.

Kulunut kesä on ollut elämyspuistolle vauhdikas. Kesällä 2016 PowerParkin uudelle monitoimialueelle avattiin muun muassa ravirata, jossa ravattiin juhannuksena kaksipäiväiset ja kansainväliset Nordic King –ravit. Kokonaisuudessaan PowerParkin juhannus keräsi kaikkiaan 24 000 kävijää kolmen päivän aikana.

Suositeltava lomakohde

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Sinikka Törmän mukaan tutkimukseen osallistui 3 500 15-79-vuotiasta kuluttajaa. Arvioitavana oli kaikkiaan 26 Suomen vapaa-ajanlomakohdetta. Powerpark sai tutkimuksessa kiitosta erityisesti imagosta ja kokonaisuudesta.

– Suositteluhalukkuus eli kuinka moni suosittelee paikkaa vapaa-ajankeskuksena oli Powerparkilla ylivoimaisesti paras verrattaessa muihin kohteisiin, Törmä kertoo.

Puutteena koettiin tutkimuksen mukaan paikan tunnettavuus ja sijainti. PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma arvioi, että kesän junayhteys PowerParkiin tulee olemaan liikenteellisesti merkittävä parannus. Ensi kesästä lähtien VR:n sekä etelästä että pohjoisesta kulkevat kaukojunat pysähtyvät uudelleen avattavalla Härmän asemalla.

– Kävijöiden matkanteko PowerParkiin Etelä- ja Pohjois-Suomesta nopeutuu ja helpottuu junayhteyksien myötä merkittävästi. Uskon, että tämä tulee vaikuttamaan positiivisesti myös tunnettavuuteemme, Kiviluoma kertoo.