1. yle.fi
  2. Uutiset

Kolme Kunkkua -ilotulitteessa vakavia puutteita – Palauta ostopaikkaan

Tukes varoittaa Kolme Kunkkua/Evoluutiopakkaus -patasarjasta. Tuote on vedettu pois markkinoilta ja Tukes kehottaa kuluttajia palauttamaan ostamansa tuotteet ostopaikkaan.

ilotulitukset
laatikollinen ilotulitteita
Tukes

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on havainnut vakavia turvallisuuspuutteita (siirryt toiseen palveluun) Kolme Kunkkua -ilotulitteessa. Myös Evoluutiopakkaus-nimellä myydyssä tuotteessa on havaittu turvallisuusvirheitä, jotka tekevät tuotteesta vaarallisen.

Tukesin tekemissä testeissä ilotulitteen kaikki panokset eivät räjähtäneet kun taas osa ammuksista räjähti liian aikaisin.

Turvallisuuspuutteiden vuoksi ilotulitetta ei saa ampua missään tapauksessa, Tukes varoittaa.

Kolme Kunkkua/Evoluutiopakkaus -patasarja on vedettu pois markkinoilta ja Tukes kehottaa kuluttajia palauttamaan ostamansa tuotteet ostopaikkaan.

Ilotulitepadoissa virheellinen tarramerkintä

Myös toisessa myydyssä ilotulitteessa on havaittu puutteita.

Suomen Ilotulitus Oy kertoo tiedotteessaan, että patailotulitteissa on virheellinen tarramerkintä. Osassa ilotulitepadoista on keltainen tarra tekstillä "tämä kylki kohti yleisöä - denna sidan mot publiken".

ilotulite pakkaus
Suomen Ilotulitus Oy:stä neuvotaan, että keltaista tarraa padan kyljessä ei pidä huomioida.Suomen Ilotulitus Oy

Kyseinen tarra on kiinnitetty vahingossa ilotulitepadassa väärään kohtaan eli padan päälle. Sen padan pinnan, johon tarra on liimattu, tulee todellisuudessa olla kohti taivasta.

– Älä siis huomio keltaisen tarran viestiä, vaan lue padan kyljessä olevat käyttöohjeet huolella ja toimi tarkalleen ohjeiden mukaisesti, neuvoo Suomen Ilotulitus Oy.

Väärin tarroitettuja patoja ehdittiin myydä noin 300 kappaletta ennen virheen havaitsemista.

Juttua muokattu klo 19.34: Lisätty tieto ilotulitepatojen virheellisestä tarramerkinnästä.

Lue seuraavaksi