Hyväntekeväisyyskonsertti Nilsiän tulipalossa kotinsa menettäneiden hyväksi

Konsertti pidetään Nilsiän kirkossa loppiaisena, esiintyjäkaarti on tasokas.

Nilsiä
Tulipalossa tuhoutuneen rivitalon rauniot Nilsiässä.
Sakari Partanen / Yle

Hyväntekeväisyyskonsertin äiti on Järvi-Kuopion seurakuntien kanttori Annette Kärppä-Leskinen. Hän sai idean konsertin järjestämiseen Kuopion tuomiokirkossa joulun alla järjestetystä vastaavanlaisesta konsertista, joka pidettiin Siilinjärven Toivalassa tulipalossa niin ikään tuhoutuneen rivitalon asukkaiden auttamiseksi.

Kanttori Kärppä-Leskinen sanoo, että esiintyjät lupautuivat mielellään mukaan.

Konsertissa esiintyvät nilsiäläinen kirjailija-näyttelijä ja laulaja Antti Heikkinen, nilsiäläinen yrittäjä-laulaja Marja-Liisa-Kuosmanen, Äidin ääni -kuoro ja Riikka Tuura sekä kanttorit Jarkko Maukonen ja Annette Kärppä-Leskinen.

Auttamassa ovat myös Kuopion konservatorion Nilsiän toimipisteen piano-oppilaat Liinu Kilpeläinen ja Maria Rissanen, Kuopion Mieslaulajat, Veli-Pekka Varpula sekä kanttorit Ossi Jauhiainen ja Heikki Mononen.

Konserttiohjelman hinta on10 euroa. Nilsiän kirkkoon mahtuu jopa 1100 ihmistä. Ohjelmamaksut tilitetään suoraan seurakunnan diakoniatyön kautta palosta kärsineille ihmisille. Myös Suomen Punaisen Ristin Nilsiän osastolle on tullut runsaasti lahjoituksia rivitalopalossa kotinsa menettäneitä varten. Lahjoituksina on tullut muun muassa liinavaatteita, pyyhkeitä ja vaatteita.